četvrtak, 26. kolovoza 2010.

Recepti citatelja: tikvara, quiche i carpaccio

Bucnica bez tijesta, by Vladka 
Dobra je i topla i hladna.
Narezati tikvice na kockice, posoliti ih, popapriti i dodati kurkumu. Može se usjeckati luka i češnjaka.
Izlupati 3 jajeta i dodati im 1/4 kg svježeg sira i 1 dl vrhnja. I ovo posoliti i popapriti.
Na dno keramičkog pekača staviti maslinovo ulje, na njega tikvice i po njima rasporediti smjesu od sira i jaja. Po vrhu pobacati listiće maslaca.
Kad je gotovo posuti vrećicu parmezana i posložiti komadiće jedne mozzarelle i vratiti u ugašenu pećnicu.

Quiche bez brasna, by sumomama
Namastiti lim za quiche (onaj za voćnu tortu i pite) i po tome rasporediti naribani sir, preko pripremljeni nadjev i zaliti sa 6 jaja izmućkanih sa 1 punomasnim vrhnjem i pola žličice soli. Peći 30ak min na 200°C. Za nadjev može ići svašta: luk, šampinjoni, meso, paprike...

Carpaccio od inćuna, by sumomama
Sastojci:
700 - 800 g inćuna
vezica divljeg radiča
2 režnja češnjaka
peršin
1 limun
ocat od bijelog vina
maslinovo ulje

Opis:
Očistite inćune pod mlazom hladne vode. Odstranite kosti i glave. Ne razdvajajte polovice (filete) već ih otvorite poput knjige. Operite divlji radič i odvojite listove jedan od drugog. Dobro operite vezicu peršina, osušite i sitno isjeckajte zajedno s češnjakom. Složite inćune na ravni tanjur, jedne do drugih, poprskajte bijelim octom (vinskim, ali može i jabučnim) koji ste pomiješali sa sokom od polovice limuna, soli i bijelim paprom te pospite isjeckanim peršinom i bijelim lukom.
Pustite da odstoji u hladnjaku 4 - 5 sati. Na tanjure svih gostiju stavite divlji radič a na njega inćune, začinite kvalitetnim maslinovim uljem i ukrasite po želji.


3 komentara:

  1. Kokosovi čupavci na Lchf način

    TIJESTO
    3 šalice kokosova brašna, 4 jaja i jednu bourbon vaniliju od 20 g dobro izmiksati.
    Potom u to dodati pola maslaca rastopljenog na prirodnoj temperaturi i 200 ml kokosova mlijeka, te ručno promiješati. Po želji dodati žlicu kokosova ulja.
    Peći koristeći papir za pečenje na 175 stupnjeva cca 20min. Kad se ohladi staviti u hladnjak na sat vremena da se biskvit dodatno učvrsti.

    KREMA
    Kratko prokuhati pola maslaca, 200 ml kokosova mlijeka, 3 velike pune žlice nezaslađenog kakao-a i jedna bourbon vanilija od 20 g i 1 dcl vode.
    Kad je smjesa mlaka u nju umakati biskvit, te potom u kokosovo brašno.

    meni su ispali baš identični čupaci...si su se obradovali. A imaju okus po tamnoj čokoladi.. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Radila sam samo tijesto i to pola smjese, Ispalo je super. Poslije sam to umočila u nešto slično tvojoj kremi. Stvarno dobar recept!

      Izbriši
  2. Tajlandska supa(čorba)
    Ispržiti na laganoj vatri na maslinovom ulju sitno seckan čen belog luka, komad iseckanog djumbira, malo svežeg crvenog čilija, jedan struk maldog luka (sa zelenim delom). Dodati na rezance iseckane 2 šargarepe. Sve kratko propržiti. Dodati kokosovo mleko (ja sam koristila iz konzerve), malo vode i 250ml pavlake za kuvanje. posoliti, pobiberiti i sok od jedne limete kao i narendanu koru.. Sa strane izmešati 250gr mlevenog batka sa jednim jajetom, pa praviti kuglice i kratko prokuvati u supi . Gotove su kad isplivaju na površinu. U činijice staviti sveže isečenu papriku na tanke rezance pa preliti vrućom čorbom. jako je ukusno.
    Pozdrav svima.

    OdgovoriIzbriši

Molim za malo osnovne kulture komunikacije: Ne ostavljajte komentare kao Anonimno; ako nemate profil kliknite na Ime/URL i potpišite se.

Copyright © 2010-2023 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.