O autorici bloga

Moje ime je Anita Šupe. U Švedskoj sam diplomirala prehranu i nutricionizam na Geteborškom sveučilištu. Za razliku od većine nutricionista, nisam osjećala obavezu slijediti službeno prihvaćene stavove i prehrambene smjernice, jer sam se uvjerila da su one znanstveno neosnovane, tj. rezultat loše provedenih zastarjelih istraživanja i iznad svega komercijalnih interesa. Moje znanje je, osim onog formalnog školskog, utemeljeno na samostalnom izučavanju stručne literature o utjecaju prehrane na zdravlje. 

2010. god. pokrenula sam ovaj blog i prva se na Balkanu usprotivila ustaljenim ali pogrešnim teorijama, razotkrivajući mitove i zablude o "zdravoj" i "nezdravoj" prehrani i dijeleći najnovija saznanja o tome kako uz prirodnu i zdravu prehranu doći do boljeg zdravlja i normalne tjelesne težine. Vodič za snalaženje na blogu pronaći ćete ovdje: Upute za upotrebu bloga.

Moja knjiga Istine i laži o hrani koja je izašla prvi put 2012. godine, a 2015. u novom revidiranom i proširenom izdanju, tiskana je u rekordnih 20.000 primjeraka samo u Hrvatskoj, a izašla je i na slovenskom, srpskommakedonskom i engleskom jeziku. 2013. godine izlazi i moja druga knjiga Prva hrvatska LCHF kuharica u suradnji s fotografkinjom A. Miljević, kao praktičan vodič za Paleo LCHF način života, te je također doživjela visoku tiražu od 16.000 primjeraka. 

Zagovaram povratak na tradicionalnu izvornu prehranu kakva je nekada bila, prije razvoja prehrambene industrije, kada bolesti modernog čovjeka nisu niti postojale ili su bile vrlo rijetke. Moj cilj sa knjigama, kao i sveukupnim radom i angažmanom je inspirirati ljude da promjenama prehrambenih navika preuzmu odgovornost za svoje zdravlje u vlastite ruke. Ponosna sam što sam sa svojim knjigama, blogom te neumornim gostovanjima, predavanjima i promocijama, u našim krajevima pokrenula jednu malu prehrambenu revoluciju za povratak prirodnom izvornom načinu prehrane. Led je probijen i danas se ovoj filozofiji prehrane priključuje sve veći broj stručnjaka. 

2013. godine sam se s obitelji iz Švedske vratila u rodni Šibenik gdje sam osnovala nakladničku kuću Tragom - Znanjem do zdravlja, koja je do danas izdala niz edukativnih i praktičnih knjiga na temu prehrane i zdravlja. Osim Istine i laži o hrani i Prve hrvatske LCHF kuharice, u izdanju Tragom izašli su naslovi:
Često sam angažirana kao predavač, moje aktivnosti možete pratiti ovdje - Kalendar aktivnosti i priključite se mojoj Google grupi Znanjem do zdravlja kako biste na vrijeme dobili obavijesti o novostima, aktivnostima i događajima vezanim za prehranu i zdravlje i moj rad. Više o mom radu pronađite na poslovnoj stranici Tragom - Znanjem do zdravlja. Želite li naučiti više o Paleo – LCHF prehrani i kako je prilagoditi svojim individualnim potrebama, pridružite se mojoj Facebook grupi za učenje, razmjenjivanje iskustava i međusobnu podršku – Grupa Anita Šupe – Paleo/LCHF.Copyright © 2010-2023 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.