četvrtak, 18. listopada 2012.

2. kongres Prirodne medicine


Dragi svi!

U slijedeću subotu 27. listopada 2012. godine, u Zagrebu se održava 2. kongres Prirodne medicine. Sudjelovat će 7 predavača od kojih sam jedan i ja. Kongres se održava u Green Gold centru, Radnička cesta 50 s početkom u 10 sati i trajat će do 19 sati. Raspored predavanja, popis predavača i tema možete preuzeti ovdje


PROGRAM:


10.00 - 10.50 Aleksandar Soltyšik, dr. med., Zagreb

BIOLOŠKA MEDICINA I KOŽNA OBOLJENJA

Dr. Aleksandar Soltyšik je liječnik s tridesetogodišnjim iskustvom na području biološke medicine. Kroz koncept biološke medicine govorit će o patologiji kože i metodama liječenja kožnih bolesti.11.00 - 11.50 Anita Šupe, nutricionistica, Šibenik / Göteborg (Švedska)


IZVORNA PREHRANA KAO PUT KA ZDRAVLJU

Šibenčanka Anita Šupe diplomirala je prehranu i nutricionizam na Geteborškom sveučilištu u Švedskoj. Poznata je preko svog popularnog bloga "Istine i laži o hrani" kao i istoimene knjige. Na kongresu će iznijeti svoja saznanja kako neprirodna suvremena prehrana doprinosi razvoju mnogih kroničnih bolesti, razjasniti najučestalije mitove vezane za "zdravu" i "nezdravu" prehranu, te pokazati kako se uz izvornu prehranu može vratiti i sačuvati dobro zdravlje.

12.00 - 12.50 - Sanja Toljan, dr. med., Zagreb

BIOIDENTIČNI HORMONI

Sanja Toljan je specijalist anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja. Govorit će o važnosti hormonske ravnoteže za optimalno funkcioniranje organizma, o sve učestalijim hormonskim poremećajima u žena, često uzrokovanima stresom, te o terapiji bioidentičnim progesteronom i bioidentičnim hormonima štitnjače, kao i o hormonalnim anti-aging terapijama za žene i muškarce.

13.00 - 14.30 Pauza za ručak14.30 - 15.50  Peter Wolf, dr. med., Hannover (Njemačka)
TRETMANI KRONIČNIH I TUMORSKIH BOLESTI

Peter Wolf je specijalist onkologije i homeopat. Govorit će o svom dugogodišnjem iskustvu liječenja tumora i kroničnih bolesti primjenom aktivne, pasivne i lokalne hipertermije, galvanoterapije i inzulinom potencirane (kemo)terapije.16.00 - 16.30 - Vanja Kovačić, dipl. ing., Heilpraktikerin, Zagreb
UČINKOVITE TERAPIJE INFUZIJAMA (nastavak predavanja dr. Wolfa)

Vanja Kovačić je dipl. ing. i Heilpraktikerin, (zvanje stečeno školovanjem u Njemačkoj koje omogućuje profesionalno bavljenje prirodnom medicinom). Govorit će o najčešćim terapijama infuzijama koje se standardno primjenjuju u Njemačkoj. Bit će riječi o kelatima, biljnim preparatima, mineralima, elementima u tragovima, vitaminu C u visokim dozama, laetrilu (B17), preparatima od imele, homeopatskim pripravcima i dr.

16.40 - 18.00 Mingyong Wang, dr. med., Split
VAŽNOST PREVENCIJE U KONTEKSTU TRADICIONALNE KINESKE MEDICINE

Mingyong Wang je specijalist kardiokirurgije i tradicionalne kineske medicine (TKM). Govorit će o bolestima kralježnice u njihovoj dinamici od laganog poremećaja do "neizlječive“ bolesti, te o prevenciji i liječenju uz pomoć tradicionalnih kineskih terapijskih tehnika - akupunkture, akupresure, fitoterapije, tuina masaže, guasha i moxa.18.10 - 19.00 Gordana Kastrapeli, dipl. polit., NLP trenerica
NLP KAO SAMOPOMOĆ - BOLEST KAO PRILIKA ZA OSOBNI RAZVOJ

Nakon diplome u Zagrebu Gordana Kastrapeli se u SAD-u educirala u području neurolingvističkog programiranja i hipnoze, te humanističke neurolingvističke psihologije. Na predavanju će objasniti kako psihički procesi utječu na tijelo (pa tako i na bolest), te zašto je važno
preuzeti odgovornost za sebe i svoje postupke. Kroz demonstraciju NLP tehnike pokazat će kako bolest može biti i prilika za osobni rast i razvoj.

Cijena ulaznice je 160 kn, za članove udruge 120 kn. Mole se svi koji se odluče doći, da unaprijed uplate novčane iznose na žiro račun udruge 2484008-1105784555 Raiffeisen banka. Time rezervirate sebi mjesto u dvorani Green Gold centra u Radničkoj 50. Svrha uplate: ime i prezime, 2. kongres; poziv na broj: OIB.

Srdačan pozdrav i vidimo se u Zagrebu!

Nema komentara:

Objavi komentar

Molim za malo osnovne kulture komunikacije: Ne ostavljajte komentare kao Anonimno; ako nemate profil kliknite na Ime/URL i potpišite se.

Copyright © 2010-2020 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.