nedjelja, 12. kolovoza 2012.

Kolesterol i zasićene masnoće sprječavaju srčane bolesti: Dokazi iz 101 znanstvenog rada


Knjiga Davida Evansa "Kolesterol i zasićene masnoće sprečavaju srčane bolesti: Dokazi iz 101 znanstvenog rada" analizira podatke iz peer view znanstvenih radova liječnika, profesora i znanstvenika. Knjiga otkriva da je kampanja za snižavanje razine kolesterola i eliminacije unosa kolesterola i zasićenih masnoća iz prehrane, imala katastrofalne posljedice za naše zdravlje. Znanstveni dokazi ustvari pokazuju da više razine kolesterola, unosa kolesterola i zasićenih masti NE DOVODE do začepljenja arterija ni rane smrti, nego upravo suprotno - sprečavaju srčane bolesti i produžuju život.

Knjiga otkriva:

 • Kolesterol i zasićene masnoće u stvari su bitne za zdravo srce.
 • Visoka razina kolesterola pomaže da živimo dulje.
 • Najbolji način da povećamo svoj dobar, za srce zaštitni kolesterol HDL, je da uzimamo hranu s visokim udjelom zasićene masnoće.
 • Prehrana s niskim udjelom masnoće ne sadrži potrebne hranjive tvari.
 • Prehrana s visokim udjelom ugljikohidrata promiče čimbenike koji uzrokuju bolesti srca.
 • Margarin je industrijski proizveden nezdrav proizvod kojeg treba izbjegavati.
 • ”Nezdrava” reputacija kolesterola i zasićenih masti temelji se na manjkavim pokusima na životinjama biljojedima i vrlo pristranim i zastarjelim istraživanjima od prije više od 50 godina.
 • Hipoteza da kolesterol i zasićene masnoće uzrokuju bolesti srca nije dokazana tijekom posljednjih pet ili šest desetljeća, unatoč milijardama koje su uložene u pokušaje da se to dokaže. 

Zanemarite ono što čujete ili pročitate o mastima, kolesterolu i općenito o utjecaju prehrane na zdravlje - na televiziji, u reklamama i tisku. Informacije koje proizlaze iz tih izvora temelje se na komercijalnim interesima a ne na znanstvenim činjenicama.
1 komentar:

 1. Ovo citam na Mekoli vec par godina i pricam, stampam, dijelim..., ali s malo uspjeha, jer kad pitaju doktora - opet na otrove, zvane lijek!

  OdgovoriIzbriši

Molim za malo osnovne kulture komunikacije: Ne ostavljajte komentare kao Anonimno; ako nemate profil kliknite na Ime/URL i potpišite se.

Copyright © 2010-2023 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.