petak, 15. lipnja 2018.

LCHF pohanje bez brašna i prezle (najbolji recept do sada)




Prošli tjedan u ASPIRA školi gastronomije, Jasna Karavanić i ja smo odradile radionicu LCHF kuhanja za djelatnike Adria grupe. Tom prilikom smo, između ostalog, spremali pohane šnicle prema Jasninom novom receptu – i taj je definitivno najbolji do sada. Izvolite recept i dobar vam tek!

Pohane šnicle by Jasna Karavanić
Sastojci:
meso za fine šnicle (puretina, piletina ili teletina)
sezamovo brašno
jaja
parmezan
delikates kvasac*

Postupak:
Pripremite smjesu za pohanje: u jedan tanjur stavite sezamovo brašno, u drugi tanjur istucite jaja, a u treći tanjur pomiješajte sezamovo brašno, parmezan i delikates kvasac (na jednu žlicu sezamovog brašna ide jedna žlica parmezana i jedna žličica delikates kvasca). Meso posolite, uvaljajte u sezam brašno, zatim u jaje, potom u mješavinu pa pržite na vrućoj masti (svinjska mast).

Okus je izvanredan a korica hrskava i fino se drži. Jasnu vjerojatno poznajete po njezinoj odličnoj mješavini začina“Jaggety”. Inače je izvrsna kuharica i tokom godina je osmislila mnoge recepte popularne među LCHF populacijom. Želimo vam dobar tek! 

*Delikates kvasac je deaktivirani sušeni kvasac u obliku pahuljica koji se koristi za poboljšavanje okusa mnogih jela. Bogat je vitaminima B skupine. Kupuje se u dućanima zdrave hrane.

**Prilozi na slici: cvjetača s vrhnjem i poprženim bademima, ravioli od tikvica punjeni sirom i preliveni šalšom, te miješana salata.



Copyright © 2010-2023 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.