Prošli tjedan u ASPIRA školi gastronomije,
Jasna Karavanić i ja smo odradile radionicu LCHF kuhanja za djelatnike Adria
grupe. Tom prilikom smo, između ostalog, spremali pohane šnicle prema Jasninom novom receptu – i
taj je definitivno najbolji do sada. Izvolite recept i dobar vam tek!
Pohane šnicle by Jasna Karavanić
Sastojci:
meso za fine šnicle (puretina, piletina ili
teletina)
sezamovo brašno
jaja
parmezan
delikates kvasac*
Postupak:
Pripremite smjesu za pohanje: u jedan
tanjur stavite sezamovo brašno, u drugi tanjur istucite jaja, a u treći tanjur
pomiješajte sezamovo brašno, parmezan i delikates kvasac (na jednu žlicu
sezamovog brašna ide jedna žlica parmezana i jedna žličica delikates kvasca).
Meso posolite, uvaljajte u sezam brašno, zatim u jaje, potom u mješavinu pa
pržite na vrućoj masti (svinjska mast).
Okus je izvanredan a korica hrskava i fino
se drži. Jasnu vjerojatno poznajete po njezinoj odličnoj mješavini začina“Jaggety”. Inače je izvrsna kuharica i tokom godina je osmislila mnoge recepte popularne
među LCHF populacijom. Želimo vam dobar tek!
*Delikates kvasac je deaktivirani sušeni
kvasac u obliku pahuljica koji se koristi za poboljšavanje okusa mnogih jela.
Bogat je vitaminima B skupine. Kupuje se u dućanima zdrave hrane.
**Prilozi na slici: cvjetača s vrhnjem i poprženim bademima, ravioli od tikvica punjeni sirom i preliveni šalšom, te miješana salata.