petak, 18. listopada 2013.

Mafini s limunom i narančom

Foto Danijela Bolanča
U Švedskoj imaju zgodan izraz i običaj "fredagsmys" što znači nešto kao "ugoda petkom", praktično to znači obilježavanje kraja radnog tjedna u krugu obitelji, uz nešto fino i jednostavno za pojesti. Kad moja djeca kažu - napravi nam mama mafine za fredagsmys - onda znam da misle na mafine s narančom i limunom, ti su nam stvarno omiljeni.

2 jaja
1 dl čvrstog jogurta ili kiselog vrhnja
200 g sitno mljevenih badema
1,5 jušna žlica psyllium praška
25 g rastopljenog maslaca
malo soli
1 žličica praška za pecivo
malo stevije u prahu (2 x na vrh noža - provjeravajte okus!)
1 bourbon vanilija 
korica i sok 1 limuna
korica i sok 1 naranče

Istucite jaja, pa po redu dodajte ostale sastojke. Ostavite malo da se zgusne, pa podijelite u namašćene kalupe za mafine. Pecite na 200°C stupnjeva dok ne porumene, otprilike 15-20 minuta, ovisno o jačini pećnice.



4 komentara:

  1. ne mogu vjerovati, otvaram blog a tu recept s mojim ovotjednim slatkišem koji se upravo hladi :D
    muffini su fantastični, morala sam probati jedan vrući, i sigurno ih budem napravila još koji put :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanima me može li nešto drugo da se koristi umjesto psyllium praška? Ima li neka zamjena za psyllium prašak?

    OdgovoriIzbriši
  3. zgodan vam je ovaj recept,medjutim gdje uzimate steviju i koju preporucujete?

    OdgovoriIzbriši
  4. Da li moze ovaj recep na ac dijeti

    OdgovoriIzbriši

Molim za malo osnovne kulture komunikacije: Ne ostavljajte komentare kao Anonimno; ako nemate profil kliknite na Ime/URL i potpišite se.

Copyright © 2010-2016 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.