subota, 2. listopada 2010.

Jaja u umaku Bolognese


Uovo in purgatorio Bolognese
4 porcije

Sastojci:
1 nasjeckani luk
2 zlice maslaca
350 g mljevenog mesa
sol
1 konzerva (400 g) cherry rajcica
6 jaja
papar
1 dl naribanog parmezana
masline

Postupak:
Poprzite luk u vecoj tavi. Dodajte mljeveno meso i pecite ga nekoliko minuta dok dobije boju. Dodajte sol i rajcice zajedno sa umakom. Ostavite da krcka 5 minuta. Povremeno mijesajte.

Uz pomoc drvene zlice napravite 6 rupa u mesu i u svaku rupu razbijte jedno jaje. Smanjite vatru, poklopite i pustite da krcka 5-8 minuta.

Pospite preko papar i sir. Servirajte sa maslinama i salatom.




Broj komentara: 11:

  1. odlično mi se čini, nisam radila ni jela na ovakav način spremljeno

    OdgovoriIzbriši
  2. Dodajte sol i rajcice zajedno sa umakom.
    - Mozete li mi pojasnit sta je ovdje umak? Nisam strucnjak u kujni, pa da ne zafrknem. :D I maslac se ovde koristi za przenje, ili? Hvala!

    OdgovoriIzbriši
  3. rajcice u konzervi se nalaze u umaku jeli tako? e pa sve skupa dodate u meso, i rajcice i umak od rajcice iz konzerve. na maslacu przite luk.

    OdgovoriIzbriši
  4. isproban recept.. odličan okus!! ja sam stavila svježe, tj smrznute mini rajčice i tako super , pašu uz okus mesa, jaja i sira... svakako probati... uz ovo iz recepta, od zacina sam dodala bosiljak, origano, crvene paprike, cesnjak.. kao npr. za bolonjez... nadam se da je to sve po LCHF pravilima??

    OdgovoriIzbriši
  5. marina svi ti zacini su okej, mozete slobodno koristiti sve prirodne zacine. opasne su "mjesavine" zacina, kocke i buljonzi koji sadrze glutamate - pojacivace okusa.

    OdgovoriIzbriši
  6. ovo je tako dobro,samo pitanje jel se moze zamrznuti ili koliko dugo smije stajati u frizideru?

    OdgovoriIzbriši
  7. Bolonjez može stajati nekoliko dana u frižideru a može se i zamrzavati, ali ne s pečenim jajem. Znači, bolonjez odledite, zagrijte i onda dodajte jaja.

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovdje ima odličnih recepata: http://balancedbites.com/category/easy-recipes

    I ovdje: http://www.againstallgrain.com/category/scd-recipes/

    OdgovoriIzbriši
  9. Ima li kombinacija za one alergične na rajčicu? Sve ostalo zvuči fantastično!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Martina, probajte umjesto rajčice staviti crvenu svježu papriku, ispeći ju najprije u tavi, usitniti mikserom i dalje s njom postupati kao s rajčicom u receptu. Bit će nešto drugačiji okus, ali svejedno ukusno. Također možete dodati i crvenu papriku u prahu, uz svježu, da pojačate i okus i boju.
      Poz, Sanja

      Izbriši

Molim za malo osnovne kulture komunikacije: Ne ostavljajte komentare kao Anonimno; ako nemate profil kliknite na Ime/URL i potpišite se.

Copyright © 2010-2016 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.