subota, 2. listopada 2010.

Muškatna bundeva na salatu


Na Dunjinom blogu sam našla ovaj odličan recept za salatu od pečene muškatne bundeve. Na papir za pečenje staviti na kockice narezanu bundevu, malo posoliti i pokapati uljem. Staviti u pećnicu na 250 st.C na 25 min, ili dok nisu mekane. Popržiti u tavi par šnitica mesnatijeg špeka ili pršuta.

U međuvremenu oprati neku sezonsku salatu, matovilac, mladi radič ili najbolje sasvim mladi špinat (na kuha se). Na tanjur složiti salatu, ohlađene kockice bundeve, pršut, polovice oraha i začiniti po želji, malo soli i papra, i maslinovo ulje i koja kap soka od đumbira, pa onda uživati.

Hvala Dunji na receptu i slici :)



Broj komentara: 5:

  1. ovo mi se zaista dopada, a i slika to vjerno prikazuje.
    hvala tebi na trudu i Dunji na receptu :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Da li moze da se jede bundeva ako je neko na AC dijeti?

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlicna kombinacija! Koliko UH ima 100g bundeve?
    Bundeva je kod nas cesto na jelovniku. Radimo juhe od bundeve sa lukom i mrkvom, puding za male ukucane id bundeve, jabuke, rizinih pahuljic i meda..te ju pecemo sa korom u pecnici ili ju zapecemo zajedno sa mesom,mrkvom i batatom. Prvo se pojede bundeva, batat i mrkva s pleha, pa tek mesi. 😉

    OdgovoriIzbriši
  4. Pozdrav, može li se umjesto mušklatne koristiti butternut tikva?

    OdgovoriIzbriši

Molim za malo osnovne kulture komunikacije: Ne ostavljajte komentare kao Anonimno; ako nemate profil kliknite na Ime/URL i potpišite se.

Copyright © 2010-2023 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.