Na Dunjinom blogu sam našla ovaj odličan recept za salatu od pečene muškatne bundeve. Na papir za pečenje staviti na kockice narezanu bundevu, malo posoliti i pokapati uljem. Staviti u pećnicu na 250 st.C na 25 min, ili dok nisu mekane. Popržiti u tavi par šnitica mesnatijeg špeka ili pršuta.
U međuvremenu oprati neku sezonsku salatu, matovilac, mladi radič ili najbolje sasvim mladi špinat (na kuha se). Na tanjur složiti salatu, ohlađene kockice bundeve, pršut, polovice oraha i začiniti po želji, malo soli i papra, i maslinovo ulje i koja kap soka od đumbira, pa onda uživati.
Hvala Dunji na receptu i slici :)
ovo mi se zaista dopada, a i slika to vjerno prikazuje.
OdgovoriIzbrišihvala tebi na trudu i Dunji na receptu :))
Da li moze da se jede bundeva ako je neko na AC dijeti?
OdgovoriIzbrišiOdlicna kombinacija! Koliko UH ima 100g bundeve?
OdgovoriIzbrišiBundeva je kod nas cesto na jelovniku. Radimo juhe od bundeve sa lukom i mrkvom, puding za male ukucane id bundeve, jabuke, rizinih pahuljic i meda..te ju pecemo sa korom u pecnici ili ju zapecemo zajedno sa mesom,mrkvom i batatom. Prvo se pojede bundeva, batat i mrkva s pleha, pa tek mesi. 😉
Pozdrav, može li se umjesto mušklatne koristiti butternut tikva?
OdgovoriIzbrišiTo je jedno te isto.
Izbriši