srijeda, 26. travnja 2017.

Priča o šećeru - Pozitivno iskustvo dijabetičara uz LCHF prehranu

Ovom prilikom dijelim s vama poruku koju je gospodin Petar Vlaić poslao svojim prijateljima i poznanicima, a onda i meni, te je predložio da je javno objavim, kako bi što više ljudi saznalo kakvi se fantastični rezultati mogu postići promjenom prehrane. Hvala Petre što ste odlučili podijeliti svoje iskustvo!

---Dragi prijatelji, 

Već sam mnogima od vas pričao (a neke i prilično udavio tom pričom) o Aniti Šupe (Šibenčanka školovana u Švedskoj na Geteborškom sveučilištu – nutricionizam, gdje je i živjela 10 godina) i o LCHF ili Paleo prehrani. 

Pred Božić 2016., dakle prije cca 4 mjeseca, bio sam pred uvođenjem inzulina zbog povišenog šećera (na razini od 16 mmol/l – normalan je u rasponu 4,4 do 6,7 mmol/l). 

Odlučio sam tada ne preći na inzulin već to pokušati regulirati prehranom – u što ni sam nisam vjerovao da je moguće. 

U attachmentu vam svima dostavljam svoje nalaze od prekjučer. Oni su dakle rezultat prehrane po metodi LCHF po Aniti Šupe počevši od 16.01.2017. Plus još bez kapi alkohola. 

Na ove nalaze u attachmentu treba još dodati slijedeće: 
1) Minus 15 kg za 3 mjeseca 
2) Tlak normalan bez tableta 
3) Puls sa 100 i nešto se smanjio na 80 i nešto 
4) Pun sam energije i optimizma – efekt sličan kao da sam na kokainu – previše pričam – najviše o Šupi i ovom čudu
5) Ova prehrana je čudo jedno 

Specifični nalazi sa Vuk Vrhovca od jučer (koji su vezani za šećer) su još senzacionalniji, tako da mi je doktorica od 4 lijeka za dijabetes potpuno ukinula dva, a preostala dva reducirala. 

Doktorica s klinike Vuk Vrhovec, dakle "šećerane" (dijabetolog, nutricionist), koja me kao dijabetičara vodi već desetak godina, i kojoj sam jučer poklonio dvije knjige Anite Šupe, zamolila me da joj sve to malo objasnim, te da objasnim i njenom sinu od 35 g. koji je pretio i ima zdravstvenih tegoba. Veće priznanje u životu nikad nisam od nikoga dobio. 

Inače te dvije knjige – "Istine i laži o hrani", drugo izdanje, (prodano u 14.000 primjeraka u Hrvatskoj, dakle Bestseler – jer samo je knjiga Nives Celzijus "Gola istina" mislim prodana u više primjeraka) i druga knjiga "Prva hrvatska LCHF kuharica" – spadaju po mom mišljenju u tzv. temeljna djela čovječanstva, uz Ilijadu i Odiseju, Ep o Gilgamešu, Ramajnu i Mahabharatu, Lao Tsea, Konfucija, Bibliju, Kuran, Priču o Budhinom prosvijetljenju, Rimski zakonik 12 ploča, Derviš i smrt (Meše Selimovića), Hadrijanove memoare (Marguerite Yourcenar) i sve od Dostojevskog (sigurno sam ponešto od tih djela zaboravio ovdje spomenuti). 

Knjiga Anite Šupe i LCHF kuharica može se kupiti u Nakladi Ljevak na Trgu bana Jelačića, u Algoritmu i u još nekim knjižarama. Ja sam do sada kupio i podijelio prijateljima četrdesetak komada oba para knjiga (dakle 80 knjiga). Ovaj podatak molim nemojte reći mojoj ženi jer će me izbaciti iz kuće, a zatim će uslijediti razvod braka. Bit će mi čast i zadovoljstvo pokloniti i svakom od Vas (s posvetom) ako već nisam do sada. 

Izuzetnu zahvalnost dugujem kolegici iz svoje firme, kemičarki, čije ime neću spominjati da joj ne bude neugodno, koja mi je u petak, 13.11.2015.g. poslala mail kojim mi je skrenula pozornost na ovu knjigu i LCHF prehranu, i mislim da mi je time doslovno spasila život. Inače shvatite kad ovo pročitate da je u našem organizmu sve kemija (hormoni, enzimi, zasićene i nezasićene masne kiseline, itd.) 

Posebnu zahvalnost dugujem i svom prijatelju, koji će se prepoznati u ovoj rečenici, i koji mi je skrenuo pozornost kad smo se uspinjali uz brijeg prema muzeju Joana Miroa u Barceloni (mislim da je to bilo u veljači 2013.g.) i kad sam se ja prilično "zapuhao", da bih trebao napraviti nešto sa svojim zdravljem i svojim kilama. Tom prilikom je rekao: "Prijatelji tome i služe da ti kažu ono što ti nitko drugi ne želi reći". Dakle, hvala i tebi prijatelju. 

Ovaj mail možete proslijediti slobodno svima koje znate, a naročito onima koji imaju problema sa dijabetesom. 

Toplo preporučam svima. 
Pozdrav, 
Petar Vlaić---









Broj komentara: 7:

  1. Pozdrav!Razmišljam krenuti sa LCHF-om,no medutim na zadnjm nalazu mi je ustanovljena niža razina glukoze (3,5)dok istovremeno mučim muku sa candidom.Imate možda neka iskustva u ovakvim slučajevima?Dali mogu bez obzira krenut s prehranom?Malo su me zbunili dr.članci da u tom slučaju se trebaju unosii ugljikohidrati,a manje masti..primjer citat za bjelančevine("Bje1ančevina se ne može učinkovito iskorištavati u tijelu bez dovoljne ko1ičine škroba")Dok dr.piše da se trebaju smanjit ugljikohidrati jer baš prekomjeran unos rezultira snižavanjem glukoze..sad sam malo zbunjena i neznam više šta da si mislim..Molim vas za odgovor.Unaprijed zahvaljujem!

    OdgovoriIzbriši
  2. Poštovana,imam kamenac u žući koje idem operirati u 10.mj.Dali svejedno mogu preći na LCHF?
    Hvala

    OdgovoriIzbriši
  3. Anita sem iz Mb.Na inzulinu sem 17 let, in zraven še tablete proti sladkorni in seveda proti holesterolu.Preden sem karkoli jedla sem si morala dat iglo v trebuh in še vsak večer v nogo dolgodelujoči inzulin. NA LCHF PREHRANI sem od 07.03.2017 do danes SI DAJEM SAMO INZULIN OB VEČERIH PA ŠE TO KOLIČINO ZMANJŠUJEM. Z to prehrano NE RABIM VEČ INZULINA, MOJ SLADKOR JE 5X NA DAN MED 4 in 5 in to je fantazija, ki mi je omogočila LCHF PREHRANA. Celo življenje bom hvaležna ženski ki mi je povedala za to prehrano. Hvala Anita tebi za izredne objave in recepte. HVALA KER SI. OBJEM AISHABAISHA.............moje ime je Miriam

    OdgovoriIzbriši
  4. Cestitam
    Samo ni nije jasno kako metmorfin i LCHF idu zajedno? Bila bih vrlo zahvalna ako bi neko objasnio i kako radi metmorfin.
    Hvala

    OdgovoriIzbriši
  5. Pozdrav, mucim se s inzulinom vec dvije godine i nikako na zelenu granu. Molim Vas ako imate iskustva recite mi ako je moguce skinuti se s inzulina uz takvu prehranu? Jos uvijek se nadam da je to moguce, ako je odmah idem po knjigu. Od malena treniram intenzivno i sad mi to postaje problem s visokim secerima. Hvala na odg. Natasa, 29god.

    OdgovoriIzbriši
  6. a gdje se moze nabaviti ta knjiga u Bosni bila bih vam zahvalna na odgovoru prije mjesec dana san dibila dijabetes pa se ne snalazim sa hranom

    OdgovoriIzbriši

Molim za malo osnovne kulture komunikacije: Ne ostavljajte komentare kao Anonimno; ako nemate profil kliknite na Ime/URL i potpišite se.

Copyright © 2010-2023 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.