nedjelja, 9. listopada 2011.

Pozdrav hrvatskom društvu Croatia - Katarina Zrinski - Geteborg

Ovo moram podijeliti s vama. Jučer 8. listopada sam bila pozvana da održim predavanje na jesenjem seminaru Hrvatica u Švedskoj. To je odbor žena povezanih preko Saveza hrvatskih društava u Švedskoj. Tradicionalno se okupljaju jednom godišnje i provode vikend zajedno, ovaj put je to bilo u Geteborgu u organizaciji hrvatskog društva Croatia – Katarina Zrinski. Između ostalog na svoj seminar pozivaju i nekog predavača pa je ove godine izbor pao na mene i temu Istine i laži o hrani.


Ja sam relativno kratko u Švedskoj i nisam uključena u socijalna zbivanja hrvatskih iseljenika tako da ni članove ovog društva ranije nisam poznavala. Utoliko mi je bilo veće zadovoljstvo biti njihov gost jer se takva dobra atmosfera ne nailazi baš posvuda.


Predavanje je bilo odlično, iznad svih očekivanja. Intenzitet je bio jako visok sa velikim angažmanom svih prisutnih. Pitanja su stizala jedno drugo i pokazala su veliku zainteresiranost publike. Sve je trajalo nešto preko 2 sata sa jednom kraćom pauzom nakon prvog sata. Drugi dio je završio degustacijom Dobrog jutarnjeg kruha sa maslacem. Diskusija se nastavila i dalje za vrijeme ručka: domaće punjenje paprike, pečeni losos sa hladnim umakom od vrhnja i salata.


Ovim putem se želim još jednom zahvaliti za jučerašnji dan. 


Broj komentara: 7:

  1. Nije li u punjenim paprikama bilo rize ili rize od cvjetace? Promasio sam vase predavanje ali vrijeme je naklonjeno. Svako dobro i mir zelim i samo ustrajno.

    OdgovoriIzbriši
  2. @ ha ha da, bilo je riže u punjenim paprikama, ali ne odbija se sa pažnjom pripremani ručak kod ljubaznih domaćina zbog 10 zrna riže :))
    lijep pozdrav i vama,

    OdgovoriIzbriši
  3. Da ste najavili ranije mogao sam doci sa prijateljem cija je kcerka nastupala na tom skupu. Nadam se da u buduce ce te svoje javne nastupe blagovremeno objaviti. Ma nije samo do rize u paprikama nego do brasna u zaprsci :-) Pa mislim stvarno ono :-) Inace ziv i zdrav nakon fakir dijete i kao nikad do sada vazem 85 kg. Samo mesa i jaja uz domacu majonezu( do duse sa repicinim uljem,maslinovo mi "prejako"). Puno lijepih pozdrava i samo naprijed. Od sada redovnije komentiram.

    OdgovoriIzbriši
  4. @ bernard važi, slijedeći put objavim na vrijeme :) hvala i lijepi pozdrav,

    OdgovoriIzbriši
  5. Smije li se kajmak na ZK? Imam domaći... vrlo skup i fin, što s njim?

    OdgovoriIzbriši
  6. @ kajmak može ali to onda nije zelena kura :/

    OdgovoriIzbriši
  7. Zk je zamisljena kao detox kura gdje se organizam cisti od svega sto uzrokuje extra vrenje u tijelu. Samim time mlijecni proizvodi medju njima i kajmak se ne preporucuju. Strpite se 2 do 3 mjeseca i onda uzivajte u domacem kajmaku. Sretno

    OdgovoriIzbriši

Molim za malo osnovne kulture komunikacije: Ne ostavljajte komentare kao Anonimno; ako nemate profil kliknite na Ime/URL i potpišite se.

Copyright © 2010-2023 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.