nedjelja, 5. prosinca 2010.

Vrijeme blagdana

Postovani citatelji!

Prosinac je mjesec blagdana, obiteljskih okupljanja i zimskih radosti, mjesec darivanja i cestitanja, vrijeme dobrih nakana i veselja. Mjesec zavrsavanja starog i pocetka novog, vrijeme obracuna svojih uspjeha i neuspjeha, te donosenja novih odluka.


Prosinac je takodjer mjesec kuhanja, pecenja i uzivanja u tradicionalnim blagdanskim jelima u krugu obitelji i prijatelja. U LCHF prehrani dozvoljena su sva zaista fina jela; peceni odojak, punjena purica bez mlinaca (kome trebaju mlinci?), bozicna sunka, domace kobasice, spek, prsut, najfiniji sirevi, mastovito pripremljene salate i jela s povrcem, sarme, fine slastice sa mljevenim bademima i orasima, jajima, maslacem, vrhnjem, kokosovim brasnom, kakaom... Izbora je puno, upotrebite svoju mastu... Ne dajte se navuci u zamku kolaca od secera, margarina i bijelog brasna. Lijepo mirisu ali su losi za vas.

Hrana je simbol obilja, srece i blagostanja i trebamo u njoj uzivati a ne da nam ona bude razlog za losu savjest. Budite blagi prema sebi, slusajte svoje tijelo i ne cinite stvari koje su lose za vas. Nazdravite casom kvalitetnog vina i uzivajte u okruzenju svoje obitelji i dobrih prijatelja. Ovo je vrijeme da budemo bolji i iskreniji jedni prema drugima. Okruzite se bliskim i dragim osobama, volite druge ali volite i sebe.

Za mene ovaj mjesec znaci i povlacenje od mojih online aktivnosti i posvecivanje obiteljskom zivotu. Zato vas sviju lijepo pozdravljam, i zelim radostan Bozic i sretnu Novu 2011. godinu! Neka nam s Novom godinom dodje novo vrijeme, vrijeme kada ce ljudske vrijednosti doci u prvi plan a materijalno postati manje vazno. Neka nam Novo desetljece donese jedan bolji svijet u kojem ce se cijeniti plemenitost, blagost, tolerancija, dobronamjernost, iskrenost, suosjecajnost i ljubav.

Sve najbolje i vidimo se u Novoj godini!





Broj komentara: 6:

  1. Draga Anita, hvala na prekrasnim željama. Tebi, tvojoj obitelji i svim Tvojim čitateljima želim sve najbolje u Novoj godini.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala draga Anita, i ja tebi zelim od srca sve najbolje, da uzivas sa svojom porodicom pa da nam se u Novoj godini vratis sa novim korisnim savetima, cila i vesela. Pozdrav i poljubac!

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala draga Anita, i ja tebi i tvojoj obitelji također želim sve najbolje i upravo sve što si napisala! I u novoj godini ćemo uživati u tvm blogu! Pozz :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga Anita ,hvala vam na ovako toploj i inspirativnoj cestici kojom nas podsjecate na prave vrijednosti. Vama , vasoj obitelji i marljivim citateljima ovog bloga od srca zelim sretne blagdane i svako dobro u novoj 2011.godini!

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala Anita, i ja tebi i tvojoj porodici također želim sve najbolje.

    OdgovoriIzbriši
  6. Hvala draga Anita,svako dobro i u Novoj 2013 godini,sa zeljom da nas opet savjetujes i da nam pomazes kad nam ne najteze ,a mi cemo te nagraditi sa nasim uspjehom,time ce i tvoje zadovoljstvo biti jos vece ,,,lijep pozdrav,,

    OdgovoriIzbriši

Molim za malo osnovne kulture komunikacije: Ne ostavljajte komentare kao Anonimno; ako nemate profil kliknite na Ime/URL i potpišite se.

Copyright © 2010-2023 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.