petak, 5. rujna 2014.

Zagreb: radionica pečenja kruha bez glutena i žitarica


Četvrtak 11. rujan od 17:00 - 19:30 h

Radimo kruhove od mljevenih orašastih plodova (bademi, orasi, lješnjaci...), sjemenki (lanene sjemenke, bučine, suncokretove...) i kokosovog brašna.  Ovaj ukusni kruh odličan je za osobe koje su osjetljive na gluten i žitarice, koje boluju od kroničnih upalnih bolesti, autoimunih bolesti, koje imaju stomačne tegobe, bolove u trbuhu, migrene, dermatitis i ostale kožne promjene…) te za osobe koje smanjuju unos ugljikohidrata (LCHF prehrana) zbog mršavljenja, metaboličkog sindroma i sl. 

Simptomi intolerancije na gluten koje možda imate, a niste znali su: glavobolje/migrene, kronični umor, umor u mišićima, nesklonost vježbanju, napuhnutost, plinovi, bolovi i grčevi u trbuhu, proljevi ili naizmjenično proljevi s tvrdom stolicom, emocionalni problemi, razdražljivost, promjene raspoloženja, vrtoglavica, problemi s ravnotežom, hladni udovi, trnci u rukama i nogama, kožni problemi, dermatitis.

Radit ćemo dva kruha: jedan sa sezamom i sirom i drugi s bademima i mrkvom.
Razgovarat ćemo o glutenu, problemima sa žitaricama i principima pečenja s ovim alternativnim vrstama brašna, družit ćemo se i degustirati gotova peciva.


Voditelji dr Meri Bura i Anita Šupe
Vrijeme: 11.rujan 2014., od 17.00 - 19.30 h
Mjesto: Klaićeva 29
Cijena: 250kn
Rezervacije i informacije: mulier@mulier.hr i telefon 099 21 54 170


Broj komentara: 6:

  1. Super, podjelite nam recepte

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. evo http://istineilaziohrani.blogspot.com/2014/03/pravo-kokosovo-brasno-i-lchf-kruhovi.html

      Izbriši
  2. Draga Anita,
    Hvala vam na održanoj radionici, bilo je zanimljivo. :-)
    Imam samo jedno pitanje: radila sam lepinje od sira i sezama, ali mi imaju intenzivan miris po jajima. Vaše lepinje nisu bile takve! Gdje sam pogriješila? Da li sam trebala staviti malo više kokosovog brašna ili lana ili cimeta? A i razlijale su se po plehu za pečenje, ne puno, ali su stoga ispale plosnate. :-/
    Lijepi pozdrav,
    Mirjana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mirjana jaja se ne bi trebala čuti, možda nisu bila friška? Ako su se lepinje razlile onda je smjesa bila rijetka, trebalo je dodati još malo kokosovog brašna. Bude drugi put bolje ;)
      Hvala vam, lijepi pozdrav,

      Izbriši
  3. Draga Anita,
    da li sam dobro zapamtila kako se radi kruh sa kefirom:
    4 dcl kefira, 250g razenog brasna, 250g pirovog brasna, malo soli, malo meda, malo svinjske masti?

    Lijepi pozdrav,
    Mirjana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste Mirjana, baš tako, a umjesto masti može i maslinovo ulje. Miksajte mikserom sa nastavcima u obliku spirale, nekoliko minuta, dok se ne oblikuje lijepa kugla koja se odvaja od ruba posude. Onda ga ostavite da kvasa 24 sata, poklopite kuhinjskom krpom. Kad se digne prebacite ga u kalup za pečenje i pustite opet da uskvasa i onda u pećnicu :)

      Izbriši

Molim za malo osnovne kulture komunikacije: Ne ostavljajte komentare kao Anonimno; ako nemate profil kliknite na Ime/URL i potpišite se.

Copyright © 2010-2023 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.