četvrtak, 3. lipnja 2010.

Oopsie kruh

Sastojci:

3 jaja
100 grama krem sira (Philadelphia ili ABC)
malo soli
1 g praska za pecivo

Postupak:
Zagrijte pecnicu na 150 stupnjeva.
Podijelite bjelanjke i zumanjke. Napravite cvrsti snijeg od bjelanjka i malo soli. Posebno istucite zumanjke sa Philadelphia sirom i praskom za pecivo. Pazljivo stavljajte malo po malo smjese od zumanjka i sira u snijeg od bjelanjka i polako mijesajte zlicom (da bi zadrzali zrak u smjesi). Uzimajte zlicom smjesu i stavljajte na namasceni pleh, otprilike bude 6 komada. Pecite na 150 stupnjeva 25 minuta.

Ovaj kruh mozete jesti

sa maslacem ili maslacem od kikirikija
kao mini tortu sa nasjeckanim jagodama i tucenim vrhnjem (bez secera)
kao kruh za hamburger sa mesnom pljeskavicom i salatom
kao podloga za pizzu
ili kako god vam padne na pamet…


Broj komentara: 47:

  1. Hvala za recept! Isprobat cu ga uskoro :))
    Maria ♥

    OdgovoriIzbriši
  2. ajme ovo zvuci odlicno i mogli bi provat za vikend. pusa sa sjevera

    OdgovoriIzbriši
  3. Renata i Maria svakako ga probajte, recept je prejednostavan a kruh ce se sviditi i ostalim clanovima obitelji :)
    Pusa :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Draga Anita,

    sinoc sam probala tvoj recept i mogu ti reci da mi se puno svidja. Hvala ti!

    Keep up the good work!! ;)

    Puno pozdrava!

    Deana
    ♥ ♥

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala Deana, pozdrav i tebi ♥

    OdgovoriIzbriši
  6. Vaš mi je blog pravo otkriće! :) Bila sam na Dukanovoj dijeti i užasno se osjećala. Sada jedem u skladu sa vašim savjetima i puno se bolje osjećam! Pokušala sam dvaput napraviti ovaj kruh, ali mi se svaki put razlije na tavi :(. Molim vas podrobnije upute jer jaaako želim da mi uspije! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bok, ista stvar se dogodila i meni, izgleda kao palačinka, a ima okus kajgane. Možda da ih probamo staviti u one kalupe za muffine pa da dobijemo bar nešto od toga?

      Izbriši
  7. Da li ste unaprijed ugrijali pecnicu? Vazno je da je snijeg od bjelanjka cvrst i da ga pazljivo zlicom pomijesate sa zumanjkom i sirom (ne mikserom).

    Sad vidim da nisam napisala u receptu da se bjelanjak tuce sa malo soli, to ga cini cvrscim, ispricavam se!

    Nadam se da vam slijedeci put uspjeti :)

    OdgovoriIzbriši
  8. hvala :) pokušat ću ponovo. znači snijeg od bjelanjaka umješam u smjesu ali ne jako, onako da mi ostanu bijeli dijelovi (ako me razumijete)? moguće da mi nije bio dovoljno čvrst snijeg... prvi put sam mislila da sam prejako umješala bjelanjak, drugi put sam ostavila tako bijele dijelove jer nisam žlicom miješala jako, samo jako blago, no svejedno se razlilo. možda zbog soli. pokušat ću ponovo :) hvala na odgovoru!

    OdgovoriIzbriši
  9. Da, snijeg od bjelanjka bas treba biti cvrst, zato mu se doda malo soli, radi cvrstoce :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Prelep kruh...em ukusan, em je dobar za prehranu.Kome jos trea brasno i bijeli kruh kada moze napraviti nesto ovako ukusno i korisno, a sto ga pritom nece udebljati.Puno hvala na receptu.

    OdgovoriIzbriši
  11. Tina, bas mi je drago da vam se svidja kruh :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Jednostavno i dobro,samo maloooo,moj sin ih pojede sve odjednom :(
    Ovo sam jela kao dijete,cesto ih je mama spremala za dorucak !!
    [URL=http://img842.imageshack.us/i/dsc1379.jpg/][IMG]http://img842.imageshack.us/img842/6416/dsc1379.jpg[/IMG][/URL]

    Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

    OdgovoriIzbriši
  13. Ovo djeluje krasno jedino mi je problem sto sin ne voli zumance.Kakvo bi bilo da stavim jedno citavo jaje i dva bjelanca .

    OdgovoriIzbriši
  14. Budući da živim u Banjaluci i ne mogu nigdje da nađem Philadelphia sir, da li imate ideju sa kakvim sirom bih ga mogla zamijeniti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pogledaj te u Merkatoru,kod nas ga u Brckom ima.

      Izbriši
    2. Meni na žalost nisu uspjeli. Rerna je bila topla, ABC sir, polako sam umiješala...totalan fail. I po okusu, a i po izgledu, čak nije ni poštena palačinka...a s ovim na fotografiji nije imalo baš veze,haha

      Izbriši
  15. jasminka, zaista ne znam kako bi to ispalo. mislim da su bjelanjci vazniji za kruhice da budu onako prozracni, mozda moze uspjeti. ako isprobate, javite kako je ispalo.

    anonimna, ABC sir je isto sto i Philadelphia!

    OdgovoriIzbriši
  16. radila sam danas ovaj 'kruh'. cudan je :). ne da nije ukusan, nego bas cudan. tesko da bi ja to nazvala kruhom, mozda prije neki popečci od jaja i sira. nemam dojam da bi se dalo nesto mazati po njemu. imala sam svjezi kravlji sir i njime zamijenila philadelphiu, tukla bjelanjke odvojeno kako i treba, bili su cvrsti, umijesala ih kuhacom... izlila u tepsiju 6 komada koji su se u pecenju medjusobno spojili :)). ne znam jesam li gdje pogrijesila jer moje pogačice su daleko niže od ovih tvojih na slici.

    OdgovoriIzbriši
  17. Kruh sam dva puta pokusala napraviti po ovom originalnom receptu i sa vasim uputama ali bez uspjeha.Rernu zagrijem i stavim peci fino nadodzu medzutim odjednom odozgo popuca i sve se slegne tako da na kraju bude tanko ko palacinak.Ovdje nesto ne stima pa bih molila za dodatno objasnjenje.

    OdgovoriIzbriši
  18. Kris79 u pravu si da su ovo popecci sa jajem i sirom. ali kako ga u svedskoj zovu kruh tako sam ga i ja nazvala (slici na kruh izgledom). umjesto philadelphie bi trebalo upotrebiti abc sir. svjezi kravlji sir je drugacije gustoce, lakse se razvodni nego abc i philadelphia. mislim da su ti se zato razlili.

    jasminka ako su se digli pa naglo pali to bi moglo znaciti da je bilo previse praska za pecivo. dovoljno je staviti samo malo.

    OdgovoriIzbriši
  19. ja sam bila sigurna da je philadelphia (ili ABC) s razlogom, ali nisam imala bas to doma. probam slijedeci put s ABC sirom pa javim. ali debljina je i meni bila kao malo deblja palacinka.
    mislim da je to od nedostatka brasna? imam 1 recept za tortu kojoj u tijesto ne ide brasno i ima isti efekt splasnjavanja.
    nego, koliko ih je u redu pojesti za 1 obrok? od 6 napravljenih pojedoh 4 + paradajz na salatu. bili su fini :srami se:.
    da li bi se mogli peci na tavi umjesto u rerni?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo, ja sam ih bas probala ispeci sa posnom skutom iz Lidla (Milbona), znaci to je manje masna i manje kaloricna verzija i ispali su super, kao na naslovnoj slici! Skuta je vise kremasta ko sirni namaz, i manje tekuca i rezultat je savrsen.

      Izbriši
  20. Kris79, ja ovo ne pravim cesto bas zato sto bi ih mogla pojest sve (eto sramim se i ja :))

    kad se peku u tavi onda su to palacinke. nasla sam dobar recept pa cu cim stignem objavit u novom postu.

    OdgovoriIzbriši
  21. Napokon Ooepsie kruh uspio
    [img]http://img825.imageshack.us/img825/919/afb0776.jpg[/img]

    OdgovoriIzbriši
  22. prešla sam na ovaj način prehrane i htjela sam napraviti ovaj kruh... ali 2 put mi nije uspjelo...jer kad dodajem zumanjke s abc sirom u bjelanjke i miješam polako i pravilno smjesa mi postaje rijetka... :/ i onda kad stavljam nije mi uopce lipa i čvrsta nego se razlije. :(

    OdgovoriIzbriši
  23. pozdrav!
    kako odvagati 1g praška? :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Iva, ja imam mjericu koja je mjera za 1g, dobila sam ju u trgovini. Pokušaj u ljekarni pitati, možda imaju nešto takvo. Pozdrav od Sanje B.!

    OdgovoriIzbriši
  25. Evo završio "gablec" na poslu - oopsie kruh (ja na cijelu količinu dodala šaku smljevenih badema, malo sezama, suncokreta i bućinih sjemenki) i mileram umjesto jogurta - zasitno, ali finooo - mljac!!!

    OdgovoriIzbriši
  26. Evo, i meni se razlilo. Ali svejedno stavila u pečnicu. I upravo ih gledam i čini mi se da "bubre" :)

    -N

    OdgovoriIzbriši
  27. Napravila sam već 3 puta ovaj kruh (zadnja tri dana :)). Stavljam ih u kalupe za muffine, tako su mi najfiniji, hehe. :)

    OdgovoriIzbriši
  28. napravila prvi put ove pogacice, odlicno ispale, nisam ni stigla uslikati, odmah ih pojeli
    :-)

    OdgovoriIzbriši
  29. Pozdrav Anita,knjiga je odlična i čitam svakodnevno. Što se tiče ovog recepta,kako je moguće da su philadelphia i abc sir isti?nisu isti ni sastavom,ni teksturom. U abc siru su samo 3 sastojka,i to je stvarno dobar namaz,jedan od rijetkih,a u philadelphiji ima malo čudnih sastojaka...pročitajte

    OdgovoriIzbriši
  30. počela sam se hraniti po vašim savjetima,osjećam se super probala sam neke recepte ali ovo nisam,ali izgleda mi odlično,samo da vam zahvalim na receptima to mi jako pomogne i uživam sada peći kruh samo za sebe,moji to neće ali nisam ni ja mislila da ću biti tako zadovoljna..hvala,hvala na savjetima

    OdgovoriIzbriši
  31. Moj oopsi je uskočio u rernu,fino se razlio(pa šta!),ali radila sam ga sa Inačicom šopske salate(svježi sir,vrhnje-sve domaće,luk,paprika).Nadam se da se ovo može jesti u anticandida dijeti jer ne znam što bi odabrala da se najedem(nisam baš od mesa).Iz rerne je izašla jedna fiiiina velika palačinka,mljac.

    OdgovoriIzbriši
  32. Pozdrav svima,

    danas sam radila oopsie kruh, a mi nije uspjelo. Imala sam tvrd snjeg, sa malo soli, polako sam umješala rumenjace i sir in prašak - sve po receptu. Kad sam stavila u pekač, se mi je več razlilo (kako palačinka) a onda se mi nije ništa diglo, sve je bilo na 3 mm debeline.

    Šta mislite, da nije bilo pravo?

    Pozdrav, erika iz Slovenije

    OdgovoriIzbriši
  33. Čudan recept, čudno rijetko uspijeva ( ne svidja mi se naziv Philadelphija, ni ABC)

    OdgovoriIzbriši
  34. Odličan recept :) Malo mi se razlio po tavi, ali prvi put ga pravim :) I da: i ja sam od skora LCHF :) Puno pozdrava!

    OdgovoriIzbriši
  35. Ja sam na anticandida dijeti i evo stavila sam kefir koji je skoro tekući. Ali meni je ispalo savršeno, fino naraslo. Stavljala sam žlicom na tepsiju tako ad sam dobila 16 prekrasnih pogačica. Mislim da je stvar u tome da u bjelanjak treba dodavati onoliko smjese koliko bjelanjak može "nositi", a da ostane čvrsto. Meni je super. Hvalaaaaa!

    OdgovoriIzbriši
  36. Ispali super iz drugog pokušaja! Drugi put sam duže miksala jaja i sir, tako da je bilo dosta gusto, i skroz polako umiješala u bjelanjak, pa je cjelokupna smjesa ostala potpuno čvrsta. Prvi put sam to malo brže i duže miješala rukom pa mi je ispalo vodeno, a kruhići kao palaćinke, dok su drugi put ostali deblji.
    Upravo ih ručali sa pršutom i zelenom salatom, super su!

    OdgovoriIzbriši
  37. Pozdrav svima! Oduševljena sam svim novim saznanjima koje nalazim na ovim stranicama! Moj cilj je vratiti staru kilažu (nakon prvog mršavljenja od 20 kg), a prije svega vratiti energiju i dobro raspoloženje:) Probala sam napraviti oopsie kruh i čitala komentare nekoliko puta, što umiješati, kako umiješati... ali je ispao ups kruh:)
    No, našla sam odlična dva videa kako ga napraviti i nadam se da će vam pomoći kao i meni :)
    https://www.youtube.com/watch?v=wgTZCF4WSCo
    https://www.youtube.com/watch?v=n1jvGycg1MA
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  38. Pozdrav ekipici! Dakle, danas sam se odlucila za svoju prvu Oopsie avanturu...kazem avantura, jer kao prvo u nedostatku miksera morala sve sve rucno umutit (sta nije lose za bicepse....jos da sam mogla trenirat i ljevu ruku, no dobro) u svakom slucaju...druga stvar od sira sam imala samo Ricota sir i odlucila sam ga iskoristit za to, nadalje prasak za pecvo sam stavila odokativno(onako na vrh noza) jer pobogu ko ce pogodit taj 1g...e da i dodala sam malo vlasca i cesnjaka sve u svemu, preukusni su ali ja sam umjesto 6 okruglastih pogacica dobila jednu veliku pogacu koju sam kasnije izrezala ,pa sad imam tostice. ;)

    OdgovoriIzbriši
  39. Dobar dan. Mene zanima koliko dugo bi oopsie kruh mogao stati u frižideru. Mogu li ga napraviti večer prije npr. pa doručkovati ujutro. Znam da je bolje da je svježe, ali moze li se nekim slučajem zamrznuti :D Imam malu bebicu i nemam baš previše vremena pa tražim rješenja da ne skrenem s puta u nedostatku kruhića i sl :D

    OdgovoriIzbriši
  40. jel se može prašak za pecivo zamjeniti sa sodom bikarbonom i octom i ako može u kojem omjeru?

    OdgovoriIzbriši
  41. Mene interesuje, kad dodje do dece (imam decu od godinu i tri godine), ali dece sa velikim apetitom, koje kolicine su dozvoljene kad se radi o proteinima? Mislim, moji bi odmah smazali po 4 ova hlebica :) Ali sta ako su taj dan vec jeli meso. Procitala sam knjigu Istine i lazi o hrani, meni je pitanje kolicine zdravih proteina i masnoca ostalo nejasno. Kako znati kada se pretera npr sa jajima u decijoj ishrani, koliko ih smeju dnveno i nedeljno pojesti, uz ribu i meso? Hvala najlepse

    OdgovoriIzbriši
  42. Evo radim ih prvi puta pa javim rezultate, u nedostatku krem sira stavila sam rikotu koju sam sama radila, sjedim ispred peći i gledam🙄🤔🤣

    OdgovoriIzbriši

Molim za malo osnovne kulture komunikacije: Ne ostavljajte komentare kao Anonimno; ako nemate profil kliknite na Ime/URL i potpišite se.

Copyright © 2010-2023 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.