Knjiga Davida Evansa "Kolesterol i zasićene masnoće
sprečavaju srčane bolesti: Dokazi iz 101 znanstvenog rada" analizira
podatke iz peer view znanstvenih radova liječnika, profesora i znanstvenika. Knjiga otkriva da je kampanja za snižavanje razine
kolesterola i eliminacije unosa kolesterola i zasićenih masnoća iz prehrane, imala
katastrofalne posljedice za naše zdravlje. Znanstveni dokazi ustvari pokazuju
da više razine kolesterola, unosa kolesterola i zasićenih masti NE DOVODE do
začepljenja arterija ni rane smrti, nego upravo suprotno - sprečavaju srčane bolesti i
produžuju život.
Knjiga otkriva:
- Kolesterol i zasićene masnoće u stvari su bitne za zdravo srce.
- Visoka razina kolesterola pomaže da živimo dulje.
- Najbolji način da povećamo svoj dobar, za srce zaštitni kolesterol HDL, je da uzimamo hranu s visokim udjelom zasićene masnoće.
- Prehrana s niskim udjelom masnoće ne sadrži potrebne hranjive tvari.
- Prehrana s visokim udjelom ugljikohidrata promiče čimbenike koji uzrokuju bolesti srca.
- Margarin je industrijski proizveden nezdrav proizvod kojeg treba izbjegavati.
- ”Nezdrava” reputacija kolesterola i zasićenih masti temelji se na manjkavim pokusima na životinjama biljojedima i vrlo pristranim i zastarjelim istraživanjima od prije više od 50 godina.
- Hipoteza da kolesterol i zasićene masnoće uzrokuju bolesti srca nije dokazana tijekom posljednjih pet ili šest desetljeća, unatoč milijardama koje su uložene u pokušaje da se to dokaže.
Zanemarite ono što čujete ili pročitate o mastima, kolesterolu i općenito o utjecaju prehrane na zdravlje - na televiziji, u reklamama i tisku. Informacije koje proizlaze iz tih izvora temelje se na komercijalnim interesima a ne na znanstvenim činjenicama.
Ovo citam na Mekoli vec par godina i pricam, stampam, dijelim..., ali s malo uspjeha, jer kad pitaju doktora - opet na otrove, zvane lijek!
OdgovoriIzbriši