subota, 2. travnja 2016.

Napokon – napredne analize zdravlja dostupne i u Hrvatskoj

Ako čitate moj blog onda se nadam da već znate da je klasična medicina orijentirana na traženje simptoma bolesti a farmaceutski lijekovi dizajnirani za suzbijanje tih simptoma. Od takvoga pristupa, naravno, nema iscjeljenja jer za iscjeljenje je potrebno pronaći i tretirati uzrok, a ne simptom.

U ovom procesu sami smo najvažniji igrač. Moramo preuzeti odgovornost za svoje zdravlje u svoje ruke, educirati se, postati svoj vlastiti zdravstveni detektiv, istraživati i eksperimentirati.

Jedan od načina da otkrijemo uzrok naših zdravstenih tegoba svakako su napredne analize koje su do nedavno bile nedostupne u Hrvatskoj, ali i to se mijenja. Proimmun iz Zagreba nudi napredne analize za otkrivanje uzročnika zdravstvenih problema koje se vrše u vrhunskim njemačkim laboratorijama. Kako se rade takve analize? Naravno iz stolice, urina, sline i krvi. Ne morate putovati u Zagreb za predati uzorak, poštom ćete dobiti materijal za uzimanje uzorka i poštom ga dostaviti u Proimmun. Nalaze ćete dobiti mailom ili poštom, kao i interpretaciju nalaza i prijedlog slijedećih koraka koje treba poduzeti.

Zdravlje počinje u crijevima, a uz pomoć Proimmun analiza možete testirati stanje crijeva, crijevne flore i propusnost crijeva, reakciju na hranu, intoleranciju, upale, parazite, teške metale, hormone, nutritivni status i još puno toga - da ne nabrajam, pogledajte sami na njihovoj web stranici.

Čak su i cijene prihvatljive, a osim toga, na moj nagovor u Proimmunu ćete dobiti dodatnih 10% popusta do kraja travnja, samo navedite šifru ŠUPE.

Ja sam recimo otkrila da imam disbiozu crijevne flore – neki korisni sojevi bakterija mi potpuno nedostaju, dok neke druge sojeve koji nisu dobri, imam viška. Kako je to moguće, uz uzimanje probiotika i fermentirane hrane? Pa eto moguće je. Nijedan probiotički dodatak koji sam dosada uzimala ne sadrži baš taj soj bakterija koje meni nedostaju. Zbog njihovoga nedostatka razmnožavaju se neželjeni sojevi. Ovo je nešto o čemu sam ranije mogla samo nagađati, a sad točno znam na čemu trebam raditi da bih poboljšala zdravlje crijeva.

Da skratim priču, sve što vas zanima o naprednim analizama možete saznati na web stranici Proimmun ili ih nazovite na telefon. I ne zaboravite navesti šifru ŠUPE da biste ostvarili 10% popusta, ova pogodnost traje do kraja travnja.

Link na web stranicu --> Proimmun usluge



Broj komentara: 10:

  1. Unaprijed se ispričavam jer ne znam URL pa se ne mogu prijaviti nego ovako-anonimno!
    Ana je!
    Pozdrav!
    S velikim oduševljenjem pratim Vaš blog već nekoliko mjeseci i mijenjam prehranu sebi i suprugu, uvelike i djeci.Zapravo je pravo otkrivenje rekla bih u svojoj jednostavnosti:vraćanju iskonskim, izvornim namirnicama i načinima prehrane! U tom smjeru pokušavam informirati i obrazovati i svoju okolinu(jer sam u idealnoj prilici obzirom na radno mjesto i zanimanje).I sve se čini toliko logično, to je veliki argument ZA!
    Sviđalo mi se izuzetno što ne propagirate nikakve određene proizvode osim sugerirate najbolje, poželjne, provjerene ( iz svog vlastitog iskustva) i na tome vam veliko hvala!
    Iz istog razloga mi se ovo sada ne sviđa!
    Oprostit ćete, ali svatko iole obrazovan će se zapitati..."slanje krvi, urina, stolice poštom?!?"
    Mi njima u Zagreb, a oni onda u Njemačku?!?
    Ma dajte molim Vas!!!
    Samo kratko sam se preko Vašeg linka zadržala na njihovim stranicama, pa se ispričavam ako sam nešto previdila ili pogrešno protumačila, ali onako "na prvu" su djelovali kao još jedan u nizu papilovaprecjenjenihsuperspecijalnihlaboratorijablablabla...
    Vi i vaš blog na prvu mi niste tako djelovali!
    Vi ste djelovali autentično!
    Iskreno!
    Novo!
    Staro!
    Bez interesa!
    I to mi je uvijek bio jedan od najboljih argumenata vašim/mojim tezama pred nevjernim Tomama!
    A sada taj argument više nemam, na žalost!
    Vjerujem da svi nekako moramo namaknuti sredstva za život i ako od ovoga živite to je svakako Vaše legitimno pravo, u to uistinu ne ulazim!
    Ali meni, a vjerujem i drugima koji će se ovako osjećati i kojima je vaš rad i zalaganje i iskustvo promijenilo život,ovo će biti izdaja ili prodaja.( možda malo preteške riječi, ali drugu trenutno ne nalazim).Nekako mi baca sjenu na Vaš iskreni, neprofitni dosadašnji rad
    Uistinu mi je drago ako su Vama pretrage u dotičnom laboratoriju pomogle da se riješite nekih tegoba i želim vam sreću i zdravlje.
    Nastavit ću Vas pratiti i dalje; s više opreza mislim( i Vi sami često napominjete kako moramo birati informacije na internetu:(, nisam mislila da ću to morati raditi i na Vašem blogu.
    Srdačan pozdrav i svako dobro
    AnaAna

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao što ste se nalupetali AnaAna. Prvo, ako vam je čudno slanje uzorka poštom, a vi odite u Njemačku pa predajte uzorak direktno, možda je tako lakše i pristupačnije učiniti pretragu.
      Drugo, ja ne namičem sredstva za život reklamiranjem. Pogledajte moj blog i druge moje stranice i nećete vidjeti niti jednu reklamu, za razliku od drugih sajtova na internetu. Vrlo rijetko ću nešto preporučiti i to je uvijek samo ono što i sama koristim, u ovom slučaju je to pretraga stanja u crijevima, koja je meni pokazala rezultat do kojega na drugi način ne bih mogla doći.
      Treće, ako vam se nešto ne sviđa i smatrate da je nepotrebno ili neučinkovito ili bilo što, to je naravno vaše pravo, ali vam to ne daje pravo da se meni niti bilo kome drugome obraćate na takav nepristojan način.
      I još ću vam nešto reći. Svatko onaj koji o drugome govori loše, zapravo govori o sebi.

      Izbriši
  2. Draga Anita, hvala Vam na korisnoj informaciji i popustu kojeg mozemo ostvariti! Jadranka

    OdgovoriIzbriši
  3. Ana je!
    Pozdrav gospodo Anita!
    Uistinu mi je zao da vas je moj komentar toliko pogodio; iscitala sam skoro sve teme i komemtare i ni prema kome niste bili toliko zlocesti!
    Prvo; upitna je kvaliteta uzorka kojim se na taj nacin manipulira od uzimanja do pretrage! To sigurno ne mozete osporiti!
    Drugo, ponovili ste moje rijeci o tome da ste nas savjetovali koje npr ulje, brasno, i sl. je bolje, kvalitetnije, a niste nam dali link na ducan u kojem ga trèbamo kupiti( ako je bio neki link onda iz ranijih godina kad su meke namirnice u Hr bile skoro nedostupne-a to priznat cete nije isto.
    I zao mi je da ste jednostavno previdili sve dobro sto sam rekla o vama i vasem radu jer uistinu to mislim;nesebicno, s puno energije i ljubavi!
    Tako , cini mi se vasu zadnju recenicu slobodno mozete uputiti sebi!
    Uistinu vam zelim uspjeh u daljnjem radu, i zdravlje, i jos jednom ponavljam nisam mislila nista lose.
    Necu vas vise uznemiravati.
    Pozdrav
    Ana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne brinite, niti ste me pogodili niti uznemirili :)

      Izbriši
  4. Anita, imam jedno vaznjo pitanje. Moja mama polako ulazi u fazu dijabetesa 2. Da li je na nasim prostorima prevedena knjiga Dr. Bermstein Diabetes Solution?

    OdgovoriIzbriši
  5. Postovana Anita,

    izvinjavam se sto Vam se ovako javljam. Pratim vec duze vrijeme Vas blog, kupila sam i Vasu knjigu Istine i lazi o hrani. Pocela sam se prije par dana hraniti prema Vasim uputama, tj. po Paleo ishrani. Duze vrijeme se borim sa viskom kilograma koji se samo nagomilava godinama. Prvo sam "otkrila" ovaj blog, i moram priznati, fasciniralo me Vase zdravo i logicko razmisljanje: sve sto pisete i preporucujete mi ima logike. Po prvi put da nadjem "dijetu", tj. nacin ishrane koji totalno ima logike! Dosad sam konzumirala secere, industrijsku hranu, mlijeko, junk food u enormnim kolicinama, iako sam i sama bila svjesna da je to smece od hrane...Ali konacno sam odlucila da se rijesim viska kilograma, a i konstante iscrpljenosti i pospanosti, sto sa sobom nose pretjerano unosenje ugljikohidrata i secera.
    Kao prvo sam Vas htjela pohvaliti; hvala Vam mnogo, mislim i sigurna sam da je ovo 100% ispravan nacin zivota, ne samo za pretile, nego i sve ljude na svijetu koje misle ocuvati zdravlje! Hvala Vam sto nesebicno dijelite recepte i savjete sa nama. Procitala sam "Istina i lazi o hrani", nikad nista pametnije i logicnije, od svih savjeta dosad, a bilo ih je mnogo, nisam procitala. Planiram kupiti Vasu knjigu recepata.

    Drugo, izvinite na poduzem postu. Imala bih samo jedno pitanje. Znam i sama da je tkz. "revolucionarna" liposukcijska ishrana Kenana Mandre bazirana ("posudjena") od Vas, tj. bazira se koliko znam na paleo/LCHF ishrani. Cak se na njegovoj stranici moze naci i "posudjenih" clanaka od Vas. Interesuje me konkretno Vase misljenje o unosu aminokiselina koje oni prodaju. Da li moze biti stetno po zdravlje? Da li preporucujete uopste unos tih aminokiselina, normalno, uz paleo/LCHF ishranu?
    Ako niste upuceni o cemu se radi: http://ishrana.ba/.

    Pitam zato sto, normalno, ne bih narucila s njegove stranice jer je preskupo...Nego imam priliku da dobijem iste aminokiseline iz Italije, odakle ih i oni narucuju troduplo jeftinije...
    Sta konkretno mislite o tim aminokiselinama? Da li uopste mogu potpomoci mrsavljenje i da li stete organizmu? Konkretno imam ove aminokiseline: http://www.ecofarma.it/integratori-alimentari/integratori-per-dieta-e-metabolismo/macresces-42-buste.html; Koje su cak i poboljsane u odnosu na one sto oni prodaju...

    Jos jednom izvinite na ovako dugom postu, obracam Vam se jer Vas ipak smartam strucnom, za razliku od "samozvanih" doktora, koji su zavrsili ko zna gdje i kakav kurs, i jedini im je cilj zarada.

    Hvala Vam puno. Sretno Vam u radu! Lijep pozdrav iz BiH.

    OdgovoriIzbriši
  6. nije baš jeftino :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Pitanje za Anitu,
    Molim vas gospodjo Anita, sta imate reci o sindromu sportskog srca? Zbog cega dolazi do uvecanja srcanog misica kod biciklista/spirtista? Da li je u pitanju nedostatak masnoce u ishrani? Znamo da je srce obavijeno debelim slojem masnoce, isto kao i bubrezi i creva... ali kako se danasnja ishrana sportista uglavnom temelji na proteinima i seceru, do problema sigurno dolazi... Sta imate vi reci o tome, mozete li istrazivati pa otvoriti novi clanak ovde na vasem blogu, sa detaljnijim informacijama po pitanju sportskog srca. Hvala.

    OdgovoriIzbriši

Molim za malo osnovne kulture komunikacije: Ne ostavljajte komentare kao Anonimno; ako nemate profil kliknite na Ime/URL i potpišite se.

Copyright © 2010-2023 Anita Šupe. Podijelite sadržaj s ovih stranica ali obavezno navedite izvor i ime autora.

Informacije sadržane na ovom blogu imaju svrhu općeg informiranja i nisu namijenjene kao medicinski savjet niti kao zamjena za savjet vašeg liječnika.