Prosinac je mjesec blagdana, obiteljskih okupljanja i zimskih radosti, mjesec darivanja i cestitanja, vrijeme dobrih nakana i veselja. Mjesec zavrsavanja starog i pocetka novog, vrijeme obracuna svojih uspjeha i neuspjeha, te donosenja novih odluka.
Prosinac je takodjer mjesec kuhanja, pecenja i uzivanja u tradicionalnim blagdanskim jelima u krugu obitelji i prijatelja. U LCHF prehrani dozvoljena su sva zaista fina jela; peceni odojak, punjena purica bez mlinaca (kome trebaju mlinci?), bozicna sunka, domace kobasice, spek, prsut, najfiniji sirevi, mastovito pripremljene salate i jela s povrcem, sarme, fine slastice sa mljevenim bademima i orasima, jajima, maslacem, vrhnjem, kokosovim brasnom, kakaom... Izbora je puno, upotrebite svoju mastu... Ne dajte se navuci u zamku kolaca od secera, margarina i bijelog brasna. Lijepo mirisu ali su losi za vas.
Hrana je simbol obilja, srece i blagostanja i trebamo u njoj uzivati a ne da nam ona bude razlog za losu savjest. Budite blagi prema sebi, slusajte svoje tijelo i ne cinite stvari koje su lose za vas. Nazdravite casom kvalitetnog vina i uzivajte u okruzenju svoje obitelji i dobrih prijatelja. Ovo je vrijeme da budemo bolji i iskreniji jedni prema drugima. Okruzite se bliskim i dragim osobama, volite druge ali volite i sebe.
Za mene ovaj mjesec znaci i povlacenje od mojih online aktivnosti i posvecivanje obiteljskom zivotu. Zato vas sviju lijepo pozdravljam, i zelim radostan Bozic i sretnu Novu 2011. godinu! Neka nam s Novom godinom dodje novo vrijeme, vrijeme kada ce ljudske vrijednosti doci u prvi plan a materijalno postati manje vazno. Neka nam Novo desetljece donese jedan bolji svijet u kojem ce se cijeniti plemenitost, blagost, tolerancija, dobronamjernost, iskrenost, suosjecajnost i ljubav.
Sve najbolje i vidimo se u Novoj godini!