tag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post7312488223974042786..comments2024-03-27T14:19:41.741+01:00Comments on Istine i laži o hrani: LCHF kruh bez jajaanitahttp://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-37578901574326435192016-11-04T11:00:34.560+01:002016-11-04T11:00:34.560+01:00Postoji li neka zamjena za lješnjake? Ili ih mogu ...Postoji li neka zamjena za lješnjake? Ili ih mogu samo izbaciti? :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/11677713869347605412noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-10698091798112849572016-08-04T09:03:43.916+02:002016-08-04T09:03:43.916+02:00Postupila sam prema receptu i sada se peče, nadam ...Postupila sam prema receptu i sada se peče, nadam se dobrom rezultatu!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-71822102599917534402014-03-14T13:53:00.551+01:002014-03-14T13:53:00.551+01:00Hleb je savrsen! Pratite uputstvo vrlo pazljivo, s...Hleb je savrsen! Pratite uputstvo vrlo pazljivo, sve je detaljno i lepo objasnjeno. Ja, koja nemam iskustva u kuvanju, uspeo mi je iz prve. :) I prezadovoljna sam! Vodite racuna jedino oko mera npr. 1,5dl lanenih semenki je 100g. To sam videla u receptu za dobar jutarnji hleb pa sam sve merila u gramima. Moje pitanje je: da li umesto maslaca moze maslinovo ulje? I ako moze, koja kolicina je potrebna? I jos jedno pitanje: da li moze npr. umesto lesnika da se stavi isto toliko golice ili recimo oraha i sl? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-61966638584583320642013-09-06T10:07:04.365+02:002013-09-06T10:07:04.365+02:00Sinoć sam napravila ovaj hleb, po receptu, i kako ...Sinoć sam napravila ovaj hleb, po receptu, i kako kaže Anonimno i ja sam shvatila da je 3 dl vode zbir ukupne vode dodate u recptu, te nisam dodavala još 3 dl. Hleb sam pekla u silikonskom kalupu i nisam ga mazala niti oblagala papirom. Dobije se gusta lepljivkasta masa koja se lako oblikuje, lepo se ispekao - hrskava korica a "mokra" sredina. <br />Lepo se seče, ne mrvi se.<br />Moja zamerka - kašikica soli je puno, baš je ispao slanog a ne neutralnog ukusa.disegnatorehttps://www.blogger.com/profile/01178321157561163349noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-84234228285054258382013-04-13T10:14:25.172+02:002013-04-13T10:14:25.172+02:00Napravila sam kruh i isto mi je ispao vodenast,ali...Napravila sam kruh i isto mi je ispao vodenast,ali onda sam spoznala dok sam iščitavala ponovo recept gdje sam pogriješila.<br />3 dl vode se raspoređuje po 1,5 dl za namakanje posija i za kuhanje lana,a ja sam osim toga stavila još 3 dl vode!<br />Mislim da je u tome problem.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-43038184239721075712013-04-01T14:22:16.345+02:002013-04-01T14:22:16.345+02:00I meni je ispao vodenast, ali ja sam dodavala vodu...I meni je ispao vodenast, ali ja sam dodavala vodu odokativno i nisam natopila mekinje :) zaboravila sam. Ali sada kad se hleb ohladio on se i stegao pa se vise i ne raspada toliko. U svakom slucaju, nece da se baci.Ivananoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-81697669950896234832012-08-15T21:09:21.776+02:002012-08-15T21:09:21.776+02:00ja probala napraviti i super je kruh :) napravila ...ja probala napraviti i super je kruh :) napravila sam maslac od slatkog vrhnja i s njim sam radila...voda je bila samo ona u kojoj se lan namakao i ona u kojoj su se posije namakale+dodala sam još deci...ne razumijem kako je nekima ispao vodenast :/ ovo je već drugi kruh koji pečem po vašim receptima i hvala puno na njima, odlični su :)AloneInUniversehttps://www.blogger.com/profile/15769514756374495049noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-9209402736656667212012-03-20T15:53:33.712+01:002012-03-20T15:53:33.712+01:00Odlicno, taman sam kupila kesicu ljuskica. Javim k...Odlicno, taman sam kupila kesicu ljuskica. Javim kako ispadne :)Dragananoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-14764919254314794012012-03-20T10:43:28.246+01:002012-03-20T10:43:28.246+01:00Da, naravno, psyllium je puno bolji za bezglutensk...Da, naravno, psyllium je puno bolji za bezglutenske kruhove. Ali kako ga do nedavno nije bilo nabaviti u Hr, preporučila sam zobene posije umjesto njega. Samo treba paziti na količinu, dovoljna je jedna, najviše dvije žlice psylliuma za jedan kruh.anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-59254115368344016322012-03-20T10:16:09.686+01:002012-03-20T10:16:09.686+01:00Moze li psyllium umjesto mekinja? On prilicno dobr...Moze li psyllium umjesto mekinja? On prilicno dobro nabubri, a vidim da ga ima u receptu s jajima kao alternativa mekinjama...Dragananoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-3553484835594297502012-03-14T08:44:30.238+01:002012-03-14T08:44:30.238+01:00Dobro zvuči Magdalena!Dobro zvuči Magdalena!anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-90770682695744955842012-03-14T07:46:43.251+01:002012-03-14T07:46:43.251+01:00Kad se ovaj kruh napravi sa maslinovim ili kokosov...Kad se ovaj kruh napravi sa maslinovim ili kokosovim uljem umesto maslaca, dobije se izvrstan doručak za vreme posta :)Ja sam ga sinoć napravila sa maslinovim uljem. Sve sam sastojke samlela sitno, jedino sam suncokretove semenke stavila cele. Jutros sam ga u slast doručkovala.<br />Pozdrav! :)Magdalena Petrovic Jelichttps://www.blogger.com/profile/13472945122423161667noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-81015744259373638472010-08-07T09:14:28.274+02:002010-08-07T09:14:28.274+02:00ovaj bude sličan dobrom jutarnjem kruhu :)ovaj bude sličan dobrom jutarnjem kruhu :)majanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-21464348312236759232010-08-06T21:49:04.930+02:002010-08-06T21:49:04.930+02:00Recept mi dobro zvuci. Inace jaja povezuju sve te ...Recept mi dobro zvuci. Inace jaja povezuju sve te sastojke a kako u ovom receptu nema jaja potrebne su te posije koje nabubre u vodi i na neki nacin povezuju sastojke. Ako gustoca nije bas dobra onda se moze povecati zobenih posija a vode pomalo nadodavati koliko treba da ju posije popiju, ne vise. I maslac cini svoje, a nema ga u prvom receptu,<br />Ako je smjesa dosta gusta moze se peci 45 minuta, ja toliko pecem dobar jutarnji kruh i bude perfektan.anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-44735608525329031362010-08-06T13:29:12.251+02:002010-08-06T13:29:12.251+02:00probala sam neki, nije loš,ako znate nešto da treb...probala sam neki, nije loš,ako znate nešto da treba smanjit ili povećat, dodat,... javite :):<br />100gr mljevenih bajama,<br />100gr mljevenih ljesnjaka,<br />100gr mljevenih suncokretovih sjemenki,<br />100gr mljevenih lanenih sjemenki,<br />100gr kokosovog brasna,<br />100gr zobenih posija <br />100 g maslaca <br />žličica soli<br />pola žličice cimeta<br />1,5-1,75 dcl vode <br />oblikovala ga u tepsiji i pekla 30 min, mislim da nebi bilo loše malo duže, možda 45min?majanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-21237836539395002332010-08-02T22:26:04.936+02:002010-08-02T22:26:04.936+02:00nikako da uhvatim vremena za pecenje, ali nesto se...nikako da uhvatim vremena za pecenje, ali nesto se mislim: ako bi uzeli recimo: <br /><br />1 dl mljevenih bajama, <br />1 dl mljevenih ljesnjaka, <br />1 dl mljevenih suncokretovih sjemenki, <br />1 dl mljevenih lanenih sjemenki, <br />1 dl kokosovog brasna, <br />1 dl zobenih posija namocenih u vodu<br />100 g maslaca ili kokosovog ulja<br />malo soli<br />plus vode koliko treba da smjesa bude gusta i da se moze oblikovati u kruh<br /><br />mozda bi ovako kruh uspio. moze se naknadno nesto ispraviti kao npr smanjiti kolicinu maslaca ili povecati kolicinu posija... ili povecati dozu ako sve odgovara.<br /><br />mozda netko zeli isprobati? najbolji recepti su nastali eksperimentiranjem :)anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-62683281020494773972010-07-28T19:24:14.955+02:002010-07-28T19:24:14.955+02:00no problem, pojest ću ja njega i ovako ;) nema niš...no problem, pojest ću ja njega i ovako ;) nema ništa šta nebi bilo dobro i sirovo... ali javi promjene čim saznaš! hvala ti! :) sretnooo!majanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-68481502453982973922010-07-28T18:52:00.271+02:002010-07-28T18:52:00.271+02:00Joj Majo bas mi je sad krivo da sam objavila recep...Joj Majo bas mi je sad krivo da sam objavila recept za kruh prije nego sam ga i sama isprobala peci. <br />Sto se tice vrhnja, u Svedskoj se koristi slatko vrhnje, ono je tekuce i nije kiselo i moze se mikserom tuci da bude kao slag. Kad se s njim pece daje gustocu, Ja sam za cijelog boravka ovdje u Sibeniku preko ljeta samo u jednoj prodavaonici nasla to slatko vrhnje, neznam kakva je inace ponuda.<br />A ovako gledajuci recept cini mi se previse vode, mislim da bi trebalo smanjiti kolicinu vode. Recept sam dobila od jedne gospodje koja je isprobavala razne kombinacije za kruh bez jaja i za ovaj je rekla da joj je najbolje ispao. <br />Mozda treba probati sa slatkim vrhnjem i manje vode? Mozda se moze dodati mladog sira kako ide u receptu za onaj prvi "LCHF kruh bez brasna".<br />Ja nemogu sad nista isprobavati, upravo se pakujem i sutra putujem za Svedsku. <br />Ispricavam se jos jednom na receptu, ali iskemijat cemo mi to da ispadne dobar kruh na kraju :)<br /><br />Marina ne idem ja nikud, barem s bloga ne :)anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-11296732823947105032010-07-28T16:27:56.325+02:002010-07-28T16:27:56.325+02:00napravila sam kruh, nešto nije dobro :( prvo je bi...napravila sam kruh, nešto nije dobro :( prvo je bio pre vodan pa sam dodala dvije žlice zobenih pahuljioca i žlicu pšeničnih mekinja, ali i dalje je bio vodniji.. usula sam ga u dva kalupa i nakon sat vremena pečenja samo kora je pečena, unutra je kecav... šta da promjenem?????majanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-23327031905672510082010-07-28T13:50:08.283+02:002010-07-28T13:50:08.283+02:00Anita, hvala što s nama dijeliš svoja znanja!nadam...Anita, hvala što s nama dijeliš svoja znanja!nadam se da nam nećeš otići!Marinahttp://marina.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-91556764990547316312010-07-28T09:14:47.827+02:002010-07-28T09:14:47.827+02:00samo jedno pitanje :) može li kiselo vrhnje? ili i...samo jedno pitanje :) može li kiselo vrhnje? ili ide ono za kuhanje?majanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-73255775552658221852010-07-28T09:11:11.243+02:002010-07-28T09:11:11.243+02:00ja planiram danas, ako nabavim sve sastojke :) jav...ja planiram danas, ako nabavim sve sastojke :) javit ću kakav je ispao ;)majanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-24821753919816609502010-07-27T09:18:09.761+02:002010-07-27T09:18:09.761+02:00Ziheraški čekam da netko javi da je napravio ovaj ...Ziheraški čekam da netko javi da je napravio ovaj kruh bez jaja.Vladkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-82839687151462642452010-07-25T21:24:43.125+02:002010-07-25T21:24:43.125+02:00Vladka, stoji u receptu 1 zlica soli :)
Kris79, o...Vladka, stoji u receptu 1 zlica soli :)<br /><br />Kris79, ovaj kruh bez jaja nisam jos stigla isprobati, ali ona druga dva sta inace pecem uspiju bez problema. Uglavnom pecem "dobar kruh za dobar pocetak dana" i to ti bude jedna ljepljiva smjesa koja se izbaci na obicnu padelu, nemora biti kalup za kruh, i nista se ne razlijeva. Najbolje je podstaviti papir za pecenje ispod jer se inace malo zalijepi za padelu dok se pece iako namazem maslacem, pa ako se prerano vadi dok jos nije ohladjen moze pukniti. Tijesto za onaj drugi "LCHF kruh bez brasna" je nesto rijedja smjesa pa sam ga pekla u kalupu za kruh. Ovaj bez jaja nisam jos pekla, a recept sam napisala jer sam dobila pitanje od osobe alergicne na jaja. <br /><br />DM-ovi "mokri" kruhovi su svakako bolji od obicnih psenicnih kruhova jer su napravljeni od cijelih zrna sa puno sjemenki. Ne treba bas svatko izbaciti potpuno kruh iz prehrane, ovisi o tjelesnim predispozicijama. Tko zeli smrsaviti najbolje da izbaci sve zitarice ali oni koji su normalne tjelesne tezine i dobrog zdravlja mogu zadrzati odredjenu kolicinu zitarica.anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-9164458576653879092010-07-25T11:07:10.044+02:002010-07-25T11:07:10.044+02:00A sol?A sol?Vladkanoreply@blogger.com