tag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post63690138921501738..comments2024-03-27T14:19:41.741+01:00Comments on Istine i laži o hrani: Orašasti plodovianitahttp://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-47502778548791657322019-07-23T16:28:54.158+02:002019-07-23T16:28:54.158+02:00da li se smanjuje rok upotrebe ako se sirovi badem...da li se smanjuje rok upotrebe ako se sirovi bademi,semnke,suncokret i kikiriki samelju i koliko je uopste rok upotrebeAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08444494891626268811noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-16154335832941769722017-09-11T13:04:22.183+02:002017-09-11T13:04:22.183+02:00Poštovana molim vas za pomoć,željela bih djetetu n...Poštovana molim vas za pomoć,željela bih djetetu napraviti domaći čokolino od tostiranih lješnjaka i zobenih pahuljica pa me zanima kako ih pravilno pripremiti, inače se prema receptu tostirani lješnjaci i zobene pahuljice samo usitne u blenderu i pomješaju, te se mogu kuhati u biljnom mlijeku ili vodi. Unaprijed hvala na pomoći! Antonijanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-11343477800304346182016-02-16T10:42:44.051+01:002016-02-16T10:42:44.051+01:00Da li se namočenim bademima skida kozica ili se de...Da li se namočenim bademima skida kozica ili se dehidriraju s njom?<br />HvalaVanjicahttps://www.blogger.com/profile/05900871238546342106noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-82204820573005753502014-10-26T19:15:29.897+01:002014-10-26T19:15:29.897+01:00Da li u vodu u kojoj natapamo orašaste plodove mor...Da li u vodu u kojoj natapamo orašaste plodove moramo da dodajemo so? Ili bi se isti efekat postigao i natapanjem u samoj vodi? Hvala! :)Sonjanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-640902657063334822014-09-17T15:28:15.703+02:002014-09-17T15:28:15.703+02:00Draga Anita,
danima se već informiram na ovom blo...Draga Anita,<br /><br />danima se već informiram na ovom blogu i pripremam na LCHF, a možda čak i ZK uskoro.<br />U pravilu ne jedem UH već duže vrijeme, ali se s vremena na vrijem opustim pa se prejedem kolača na nekim feštama i sl.<br />Ali, popravljam se :)<br /><br />Moje pitanje vezano je uz ulja od orašastih plodova, npr. orahovo, lješnjakovo ulje?<br />Preporuča li se njih koristiti. Trenutno stavljam orahovo u jutarnji kefir.<br />P.s. pijem hormone za štitnjaču skoro 10 godina<br /><br />Drugo pitanje je malo offtopic, ali ako nije problem htjela bi znati je li agavin šećer ok u lchf i zk?<br />Na ambalaži piše da ga mogu dijabetičari i ima nizak GI.<br /><br />puno hvala unaprijed na odgovorima, veliki pozdravAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-60177370154333913712014-09-17T15:17:49.200+02:002014-09-17T15:17:49.200+02:00Ovo je bilo baš brzo! :) Hvala Vam mnogo!Ovo je bilo baš brzo! :) Hvala Vam mnogo!Sonjanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-31233176922647301242014-09-17T15:04:04.231+02:002014-09-17T15:04:04.231+02:00Zvuči odlično, ne brinite neće bademi oksidirati n...Zvuči odlično, ne brinite neće bademi oksidirati na taj način, ne ide to tako brzo i sigurno ne kad su zaštićeni u puteru.anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-44235772572643782112014-09-17T14:45:21.201+02:002014-09-17T14:45:21.201+02:00Poštovana Anita, ovaj članak je stigao baš u trenu...Poštovana Anita, ovaj članak je stigao baš u trenutku kad mi je trebao! :) Imala bih jedno pitanje za Vas. Dopada mi se da izmešam puter (od nepasterizovanog mleka) sa sirovim mlevenim bademima i lešnicima, pa kad se smesa stegne, iseckam je na kockice i koristim kao užinu ili brzi doručak. Pitanje je - da li bademi i lešnici, budući samleveni, oksidišu i gube na svojoj nutritivnoj vrednosti iako nisu u direktnom kontaktu sa vazduhom, već "zaliveni" u puteru? I da li bi se, eventualno, ta oksidacija smanjila ukoliko bih orašaste plodove seckala, a ne mlela? Hvala unapred, veliki pozdrav!Sonjanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-4323258407670499432014-09-14T19:51:09.017+02:002014-09-14T19:51:09.017+02:00Moraju se dobro osušiti da izađe iz njih sva vlaga...Moraju se dobro osušiti da izađe iz njih sva vlaga, Ako se to ne napravi onda nisu hrskavi i nemaju tako dug rok trajanja. Iako, ne treba baš tako dugo, orase možda 6 - 7 sati na 50 stupnjeva.anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-73027862926261467742014-09-13T23:22:42.460+02:002014-09-13T23:22:42.460+02:00Postovana Anita, hvala na korisnom tekstu. Da li j...Postovana Anita, hvala na korisnom tekstu. Da li je ovo dugo sušenje obavezno, ili se može taj proces skratiti?<br />Anonymousnoreply@blogger.com