tag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post5248700359692888095..comments2024-03-27T14:19:41.741+01:00Comments on Istine i laži o hrani: Evolucija nas je prilagodila određenoj vrsti hraneanitahttp://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comBlogger36125tag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-25312437054049320522013-04-19T18:56:34.903+02:002013-04-19T18:56:34.903+02:00Pitanje.
Molim vas vaše mišljenje o vitaminu B17 a...Pitanje.<br />Molim vas vaše mišljenje o vitaminu B17 ako je to uopće vitamin ili već nešto drugo?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-7428081988495129612010-10-11T18:00:41.702+02:002010-10-11T18:00:41.702+02:00Hvala Ruzice :)Hvala Ruzice :)anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-38210383755604571442010-10-11T17:44:25.540+02:002010-10-11T17:44:25.540+02:00Kod nas u HR se može kupiti majoneza koja je napra...Kod nas u HR se može kupiti majoneza koja je napravljena od repicinog ulja u Lidlu pod nazivom delikatesna majoneza Vita D or. Divan blog !Ružicanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-40195388657588576992010-10-11T11:57:53.797+02:002010-10-11T11:57:53.797+02:00e super ti je stranica....iako mozda bi mogla napr...e super ti je stranica....iako mozda bi mogla napraviti i inacicu na engleskom jeziku da si prosiris krug citatelja :)<br />...pogotovo iz razloga sto su ljudi kod nas izrazito religiozni pa argumenti poput evolucije ne padaju na plodno tlo...<br /><br />probat cu malo promijeniti prehranu pa da vidim kako ce to utjecati na mene...pozitivno ili negativno...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-90781136449306432102010-08-27T07:53:42.295+02:002010-08-27T07:53:42.295+02:00Ruza123 hvala na pohvalama.. Vi imate krasnih rece...Ruza123 hvala na pohvalama.. Vi imate krasnih recepata na svom blogu i sigurno ste izvrsna kuharica. Sa malo maste se mnogo recepata moze preurediti da pasu uz ovaj nacin prehrane, ako se smanji upotreba brasna, krumpira, tjestenine a umjesto toga se doda vise masnoce, jaja, vrhnja...anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-82594409228088127482010-08-26T23:54:00.112+02:002010-08-26T23:54:00.112+02:00divno,citam vas,sve sto pisete je istina,ja sam se...divno,citam vas,sve sto pisete je istina,ja sam se ruzno osjecala dok nisam pocela spremati kruh sa sjemenkama i jesti jogurt sa lanenim sjemenkama..dosta mi smeta jogurt,stvara mi kiselinu,ali ga moram radi probave s vremena na vrijeme konzumirati.Kruhove sa ovog bloga i dalje prakticiram u ishrani i ja sam zadovoljna,ne mogu smrsati (iako mi je to potrebno )jer jedem i svu ostalu hranu..za sada mi je vazno da sam krenula ..Divan blog !!mirjanahttps://www.blogger.com/profile/09136482136234907845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-68497153113334278422010-08-26T19:50:03.848+02:002010-08-26T19:50:03.848+02:00Ostajem kod maslaca, maslinovog ulja i sv.masti.Ostajem kod maslaca, maslinovog ulja i sv.masti.Vladkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-74398502691360471682010-08-26T19:38:51.459+02:002010-08-26T19:38:51.459+02:00moja sestra je u HR kupila neki prasak u apoteci k...moja sestra je u HR kupila neki prasak u apoteci koji se zove nesto kao "Lepicol" i to je psyllium prasak sa lakto-bakcilima za probavu. naravno ako je akutno zacepljenje treba uzet nesto jace...<br /><br />suncokretovo ulje ima previse nezasicenih omega-6 masnih kiselina, onih koje ionako imamo previse u prehrani i koje trebamo smanjiti unos... hladno presano repicino ulje bi bio puno bolji izbor jer ovo ulje ima bolji sastav masnih kiselina...anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-16486562752486792862010-08-26T18:09:30.361+02:002010-08-26T18:09:30.361+02:00Ovaj recept za dobru probavu sam upravo našla na C...Ovaj recept za dobru probavu sam upravo našla na Coolinarici:<br /><br />Sastojci:<br /><br />2 žlice sjemenki lana <br />2 žlice sezama <br />1 dl jogurta <br /><br />Mješavinu ostaviti da odstoji 15-1k minuta i konzumirati prije spavanja.Vladkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-67773168474772074332010-08-26T17:28:22.098+02:002010-08-26T17:28:22.098+02:00Nema kod nas u HR psyllium praška. Možda Donat mg ...Nema kod nas u HR psyllium praška. Možda Donat mg pomogne. Čitala sam na jednom forumu da ujutro uzmu magnezij i da im je pomogao.<br />A kad ništa od toga ne pomogne (iz iskustva) put pod noge pa do ljekarne i diskretno magistru zamoliti da preporuči neko sredstvo (Dulcolax ili nešto dr.). Bolje to nego trpiti. <br /><br />Kupila sam danas hladno prešano suncokretovo ulje. Impulsivna kupnja. I sad se pitam da li ga je dobro konzumirati.Vladkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-4601254400831011032010-08-26T16:59:39.721+02:002010-08-26T16:59:39.721+02:00sumomama a da probate sa psyllium praskom? meni je...sumomama a da probate sa psyllium praskom? meni je jedino to pomagalo ranije dok nisam koristila kokosovo ulje. i probiotika, ili u tabletama ili fermentirani proizvodi kao jogurt, acidofil, kefir, kiseli kupus (ali ne kupovni vec domaci).<br /><br />brcko_77, koja sljiva iz rucka valjda nece smetati, probajte pa cete vidjeti, ako ste gladni za sat-dva to je od sljive, ako ste siti i iza sljive 4-5 sati onda je u redu. nema veze kad jedete zadnji obrok, ali mislim da nema razloga jesti iza 18-19 sati.anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-1573705662031365442010-08-26T16:43:30.023+02:002010-08-26T16:43:30.023+02:00Kris79, svi osvijesteni po pitanju prehrane i zdra...Kris79, svi osvijesteni po pitanju prehrane i zdravlja moraju imati LCHF mapu :))<br /><br />Vladka, mislim da su za cuvanje hrane bolje staklene i keramicke posude od plasticnih, posto plastika ispusta neke od kemikalija od kojih je napravljena. ja kuham u zepterovom posudju, neznam da li je to dobar izbor, nadam se... neznam nista specijalno o tavama sa keramickim premazom ali sigurna sam da su zdravije od teflona jer je teflon sinteticki proizvoden od raznih kemikalija a keramika je, ako se ne varam, prirodni materijal, od gline, kamena ili tako nesto? keramika se i koristi od davnina a ja definitivno vise vjerujem starinskim proizvodima i izumima nego modernim.anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-70305809191781393052010-08-26T13:18:13.557+02:002010-08-26T13:18:13.557+02:00Posto je sad sezona sljiva...pa me zanima da li i...Posto je sad sezona sljiva...pa me zanima da li ih mozemo jesti?<br /><br />I kad je po vama najbolje da zavrsimo s unosom hrane..mislim na vrijeme poslije podne..da li u 16h , 18h ili??<br /><br />Hvalaaa..<br /><br />P.S. Evo cetvrti dan sam na LCHF ishrani..i ne mogu da vjerujem da poslije obroka mogu izdrzati po 4-5h da nista ne jedem !!! Prije samo 1,5h ...<br />Hvala sto postojite i sto ste nam otvorili oci.<br />Brcko_77Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-71653792857536307502010-08-26T12:49:04.563+02:002010-08-26T12:49:04.563+02:00drago mi je da vam se recepti sviđaju :)
moram pro...drago mi je da vam se recepti sviđaju :)<br />moram probati bućnicu bez tijesta.sumomamanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-91491842574486774662010-08-26T12:48:38.762+02:002010-08-26T12:48:38.762+02:00pitanjce, nitko osim mene nema problema s probavom...pitanjce, nitko osim mene nema problema s probavom?<br />kod mene je prilično bolno i to me jedino muči u ovoj prehrani :(sumomamanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-5835686424185430422010-08-26T08:09:33.797+02:002010-08-26T08:09:33.797+02:00Hvala na pitanju, sve je izvrsno. Ja sam svaki dan...Hvala na pitanju, sve je izvrsno. Ja sam svaki dan kod Vas na blogu. <br /><br />Što mislite o posuđu u kojem kuhamo i čuvamo hranu? Tako npr. u posljednje vrijeme dobivamo sve više informacija o štetnosti teflonskog posuđa. Ja sam teflonske tave zamijenila tavama s keramičkim premazom, ali nigdje ne mogu pročitati ništa o njima.Vladkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-30244154967313442792010-08-26T08:04:08.253+02:002010-08-26T08:04:08.253+02:00hvala na receptima! vidim da je vrijeme da otvorim...hvala na receptima! vidim da je vrijeme da otvorim novi LCHF fascikl :)Kris79noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-53091136957848960322010-08-25T22:13:35.701+02:002010-08-25T22:13:35.701+02:00gospodjo Vladka pa ja sam se vec bila zabrinula gd...gospodjo Vladka pa ja sam se vec bila zabrinula gdje ste :) znaci suprug je zadovoljan linijom? kako ide vama i kcerki?<br /><br />sumomama i Vladka, definitivno moram pokupiti recepte iz komentara pa ih objaviti u post pod recepte. vise mi citatelji pridonose blogu sa receptima nego ja, za sto sam vrlo zahvalna! ali moram se pohvaliti da sam danas iskemijala onaj kruh bez jaja i ispao je super, moram hitno promijeniti recept.anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-84350968815438441442010-08-25T15:16:45.135+02:002010-08-25T15:16:45.135+02:00Kod mene je bilo slično kao kod buduće "tanka...Kod mene je bilo slično kao kod buduće "tankamame", okretanje očima, a sad padaju izjave: "Još tri kile i bit ću kao kad sam studirao."<br />Moja susjeda (ima dijabetes tip-2) i pomalo prelazi na LCHF. Neki dan je dobila buču na poklon i smislila izvrsnu bučnicu bez tijesta. <br />Ja ju radim s tikvicama, bez vage. Dobra je i topla i hladna. <br />Narezala sa tikvice na kockice, posolila ih, popaprila i dodala kurkumu. Mogla sam usjeckati luka i češnjaka.<br />Izlupala sam 3 jajeta i dodala im 1/4 kg svježeg sira i 1 dl vrhnja. I ovo sam posolila i popaprila.<br />Na dno keramičkog pekača sam stavila maslinovo ulje, na njega tikvice i po njima sam rasporedila smjesu od sira i jaja. Od gore sam pobacala listiće maslaca.<br />Kad je bilo gotovo posula sam vrećicu parmezana i posložila komadiće jedne mozzarelle i vratila u ugašenu pećnicu.<br />Borka, izvrsno si ovo smislila.Vladkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-22571328567462823992010-08-25T14:00:41.553+02:002010-08-25T14:00:41.553+02:00zaboravila sam još nešto, nedavno sam čitala o gub...zaboravila sam još nešto, nedavno sam čitala o gubitku omega3 kiselina prilikom kuhanja ribe pa sam se sjetila carpaccia od srdela i inćuna.<br />tu se sigurno ne gubi, a izvrsno je.<br />evo odličan recept<br />http://www.gastronaut.hr/recept.asp?id=1424sumomamanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-4049679488850544772010-08-25T13:58:04.487+02:002010-08-25T13:58:04.487+02:00haha, nadam se :))
odmah mijenjam nick čim to post...haha, nadam se :))<br />odmah mijenjam nick čim to postignem :)sumomamanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-21019308549395330092010-08-24T22:23:28.086+02:002010-08-24T22:23:28.086+02:00onda ste na najboljem putu da postanete "tank...onda ste na najboljem putu da postanete "tankamama" :)anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-20856634789846017312010-08-24T20:49:23.028+02:002010-08-24T20:49:23.028+02:00da, jedem puno povrća i mliječnih proizvoda, jedem...da, jedem puno povrća i mliječnih proizvoda, jedem bademe i čekaju me kupine. odlično, to mi je drago čuti da je ok.<br />a i nagovorit ćete me na kokosovo ulje :)<br /><br />uzimam oko pola one male fete kruha i s tim jaja, pancetu, puno maslaca (MM okreće očima i ne može vjerovati da ću tako smršaviti), sira s punomasnim vrhnjem i tako.sumomamanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-11482603811910745512010-08-24T16:41:33.890+02:002010-08-24T16:41:33.890+02:00sumomama ne trebate se bojati ketona to nije nista...sumomama ne trebate se bojati ketona to nije nista neprirodno. ali zapravo ako jedete dosta povrca, mlijecnih proizvoda, orasastih plodova i bobicastog voca onda unosite u organizam sasvim dovoljno ugljikohidrata da nema sanse da udjete u ketozu. kokosovo ulje jest skupo ali je vrijedno svake kune jer je zbilja fantasticno, i za probavu i za mrsavljenje i sto daje energiju.<br /><br />ako ste gladni iza dorucka to nije dobro. uzmite manje kruha a vise maslaca i masnog sira (kozji i ovcji sirevi su bolji od kravljih)anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-81001554949225192652010-08-24T13:31:40.689+02:002010-08-24T13:31:40.689+02:00nisam još probala, nadam se da će pomoći, budući d...nisam još probala, nadam se da će pomoći, budući da mu je cijena paprena :)<br /><br />sad sam na atkinsovim stranicama (jer su najbliže lchf-u što mogu naći na net-u) ipak našla da dojilje i trudnice ne smiju na taj režim zbog neprovjerenih utjecaja lučenja ketona na bebe/plod pa ću se držat svog mokrog kruha ujutro i voća.<br />samo se poslije teško borit, do ručka, onda ide lakše. ipak tješim se da je i to dobro i mora dati neke rezultate, na mršavljenje i zdravlje.sumomamanoreply@blogger.com