tag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post4838918513476351996..comments2024-03-27T14:19:41.741+01:00Comments on Istine i laži o hrani: LCHF kruh bez brasnaanitahttp://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comBlogger75125tag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-27129311004342262632021-03-08T09:28:48.592+01:002021-03-08T09:28:48.592+01:00Odlican jeOdlican jeAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17479131973321430381noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-91749469938722228122016-12-28T12:28:05.230+01:002016-12-28T12:28:05.230+01:00Odličan mi je kruh, izrežem ga i zamrznem po dva t...Odličan mi je kruh, izrežem ga i zamrznem po dva tri tanka komada i po potrebi vadim (ne svaki dan;)).<br />Hvala<br />Pozdrav i sretan Božić!Iranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-68852515908100277852016-05-24T11:36:56.905+02:002016-05-24T11:36:56.905+02:00Ahahaha, ja sam uvijek iznova sokirana kad se nadj...Ahahaha, ja sam uvijek iznova sokirana kad se nadje netko pametan za komentirati nesto, a da prethodno uopce nije upoznat sa sadrzajem bloga, a jos manje o autorici pa ju jos prozove kao neznalicu! <br />Htjela bih samo nadodati za sve one koji se dvoume oko termicke obrade orasastih plodova i sjemenki... Mislite li da se ostatak svijeta, koji se ne hrani po uobicajenim principima (nazovimo to tako), ikada zapitao smije li konzumirati vanilin kiflice gdje su peceni, ljeveni orasi kao i gomile kolaca koji u biskvitima imaju to isto, a ne postoji pekara u kojoj nemate kruh sa sjemenkama. <br />Dajte malo 'oladite' i prihvatite dobronamjerne recepte i savjete ako zelite, ako ne zelite slobodno trazite neke druge recepte i nacin prehrane. Tamarahttps://www.blogger.com/profile/07035527275104135249noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-37249454927801298702016-03-29T12:15:51.412+02:002016-03-29T12:15:51.412+02:00Confusette, prilično sam sigurna da je autorica it...Confusette, prilično sam sigurna da je autorica itekako informirana pojmom LCHF. Da ste pročitali išta na blogu osim ovog recepta, znali biste. Zahvaljujući autorici, LCHF i paleo postali su pojmovi poznati u Hrvatskoj. Obratite pozornost na tekst u kojem naglašava: "Za one koji ne mogu zamisliti zivot bez kruha i bez sendvica evo recepta za odlican kruh bez brasna. Narezite ga i zamrznite pa ce vam dugo trajati. Kruh koristite stedljivo." A moram se osvrnuti i reći da sam šokirana Vašom neinformiranošću, kada kažete da su shemenke SAMI ugljikohidrat. Čini se da ste tek u počecima proučavanja LCHF prehrane, no vjerujem da će s vremenom sve sjesti na svoje mjesto ;)Antonijanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-14925481674978726832016-03-01T14:09:28.975+01:002016-03-01T14:09:28.975+01:00wow, šokirana sam neinformiranošću autora recepta....wow, šokirana sam neinformiranošću autora recepta. Recept zvuči fino, ali LCHF znači ''low carb, high fat'', ilitiga prehrana bazirana na snićenom udjelu UH koji su zamijenjeni s masnoćama uglavnom,iz kojih tijelo zatim crpi energiju. UH se nalaze, izmešu ostalog, i u sjemenkama, tako da ovaj kruh je SAMI ugljikohidrat i nakrcan kalorijama koje ce vas, ukoliko ih ne istrošite - udebljati.<br />Lijep pozdravConfusettehttps://www.blogger.com/profile/13891641714154688344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-55055178758032333042015-12-20T12:17:13.676+01:002015-12-20T12:17:13.676+01:00Posija i mekinja je jedno te isto, to je vanjska o...Posija i mekinja je jedno te isto, to je vanjska opna zrna i sadrzi vlakna, dakle to jesu ugljikohidrati, ali oni koji ne podizu insulin..ovako pojednostavljeno. Pahuljica je sami skrob i stoga prilikom gledanja sastava treba razlikovati vlakna od, takozvanih, net carbs. To mozete vidjeti u tablicama kao sto su fineli.fi i nutritiondata.self.com<br /><br />Bademovo brasno, dakle pravo, odmasceno imate u veb ducanu http://anitasupe.com/shop/product/bademovo-brasno-moja-natura/, a eritritol http://www.mojanatura.hr/eritrit-1-kg-1-detaljno.html, mada bolje je koristiti steviju kao sladilo.Aleksandranoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-30225616755369196782015-12-18T08:37:52.301+01:002015-12-18T08:37:52.301+01:00Pozdrav!
Oduševljena sam blogom i općenito novim p...Pozdrav!<br />Oduševljena sam blogom i općenito novim pogledom na uravnoteženu, zdravu i pravilnu prehranu.<br />Puno je tu tabua koje treba razjasniti, ali...malim koracima naprijed ;)<br />Samo kratki osvrt na razliku posije, pahuljice, mekinje...prema deklaraciji, na posijama i mekinjama koje se mogu kupiti kod nas ( Split) i "običnim" npr zobenim pahuljicama uistinu je zanemariva razlika u postotku ugljikohidrata i šecera, pa mi nije jasno zašto gospođo Anita kažete da nemaju ugljikohidrata i šećera?! Provjeravala sam i uspoređivala situaciju u nekoliko dućana, a na nekim pakovanjima domaćih proizvodača uopće nema tablice.<br />Provjeravala sam istovremeno i npr pirove posije ( iako njih nisam planirala uzeti) koje su ponudi; svi imaju nešto ugljikohidrata i šećera( NIŠTA nije bilo apsolutno bez ).<br />Da li je greška ili su ipak ugljikohidrati i šećeri niskog glikemijskog indexa, pa time dozvoljeni ili?!<br />Ja svoje zobene pahuljice sameljem u brašno i koristim pri pripremi kruha misleći da je to uistinu mala količina, ali zanima me i vaše mišljenje? <br />Bademovog brašna nigdje nije bilo, a na spomen eritritola su pojedini djelovali zbunjeno ;).<br />Kolači inače ne moraju postojati što se mene tiče,ja sam više za pršut i slavonske domaće kobasice( upravo stavljene na sušenje ;)), ali htjela bih imati alternativu za specijalne prilike.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-60319972035595563182015-07-07T11:45:38.363+02:002015-07-07T11:45:38.363+02:00Postovani,hleb je fantastican,
zanima me sta misli...Postovani,hleb je fantastican,<br />zanima me sta mislite o ovom ruskom 'tonus' hlebu koji reklamiraju,ima li smisla povremeno ga konzumirati?<br />Posto je pravljen na nacin kako je zapravo najbolje za nas organizam,bar tako kazu..Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-52781375857723241682015-05-07T09:43:38.866+02:002015-05-07T09:43:38.866+02:00Radila sam ovaj kruh ali mi je unutra malo kao sir...Radila sam ovaj kruh ali mi je unutra malo kao sirov.. sad nisam sigurna da li tako treba biti ili sam negdje zeznula?<br />Izvana ima lijepu hrskavu koricu, pekla sam ga nekih 70 minuta i izvadila.. Kako vama ispadne?Jasminkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-88687757769310439992015-01-30T21:59:09.940+01:002015-01-30T21:59:09.940+01:00Za sve one koji su pitali o štetnosti zagrijavanja...Za sve one koji su pitali o štetnosti zagrijavanja lanenih sjemenki i brašna (ulje je drugo jer se dobiva hladnim prešanjem): <br />http://whfoods.org/genpage.php?tname=dailytip&dbid=18<br /><br />drugim riječima, nije štetno zagrijavati ih (a nećete ih peći na 300 stupnjeva)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-71223020952715462912014-12-03T20:02:12.107+01:002014-12-03T20:02:12.107+01:00@Miky:
I meni se javljala ta bol, ali samo dok su ...@Miky:<br />I meni se javljala ta bol, ali samo dok su se cistili kamencici koji se vide u stolici, jer oni uzrokuju bol kad se pokrenu iz zuci. Mogu, ali ne moraju uzrokovati bol, ovisi o njihovoj velicini i vrsti (meki i tvrdi).<br />Stvaraju se zbog premalo masnoce u prehrani, jer se jetra i zuc ne stimuliraju i zbog toga LCHF cisti zuc i jetru.<br /><br />Bilo bi dobro da unosite manje pa postupno povecavate, kako ne biste previse stimulirali zuc koja ce ispustiti previse kamencica odjednom, kanali postanu prepuni, teze prolaze i tako uzrokuju bol.<br /><br />Ako Vas zanima vise, na iducoj poveznici za tekst imate izvrsne informacije sto uciniti u takvoj situaciji:<br /><br /> http://www.thehealthyhomeeconomist.com/gallbladder-cleanse-to-flush-stones-and-avoid-surgery/<br /><br />Pozdrav.Nediljkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-8677834806317984292014-12-03T19:42:24.185+01:002014-12-03T19:42:24.185+01:00Miky, koliko dugo ste na LCHF prehrani? Koliko mas...Miky, koliko dugo ste na LCHF prehrani? Koliko masti ukupno sadrži vaš obrok u prosjeku? Koliko dnevno uzmete masnoća? Normalno je u početku da je žuč lijena, nenaviknuta na masnoće, zato trebate smanjiti količinu masti po obroku i povećati možda broj obroka. U mojim počecima, prvu godinu, nisam imala s tim problema, jer sam imala 3 obroka dnevno, podjednaku količinu masnoća u obrocima, i očito je bilo da mi je tijelo vapilo za mastima.<br />Kad sam bila na postu 18/6, dogodilo mi se par puta da me žuč muči po 2 sata poslije ručka, no, količina masti mi je bila čak i 100 g samo u jednom obroku, dakle, previše nakon 18 sati bez hrane. <br />Već sam više od dvije i pol godine na LCHF prehrani, i znam da mi se idealna količina masti po obroku kreće do 60-70 g, tada se super osjećam. Nema smisla da odustanete, trebate malo eksperimentirati. Možda vam ne odgovara neka vrsta masti koje koristite... <br />Poz, Sanja B. Sanja B.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-73702162426984166322014-12-03T17:07:21.491+01:002014-12-03T17:07:21.491+01:00Pozdrav!
dali ima netko tko ima problema sa žući ...Pozdrav! <br />dali ima netko tko ima problema sa žući otkako se hrani po LCHF-u<br />ja sam prije imala problema i nepodnosim masno samo radi toga inaće volim masniu hranu i od nedavno sam uvela LCHF prehranu <br />i opet mi se javlja bol odmah nakon obroka neznam tebam li nastaviti ili prekinuti sa ishranom.<br />molim ako netko ima sličan problem da razmjenimo iskustva.pozdrav<br />Miky.mikynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-77059014698630685702014-12-02T21:41:47.745+01:002014-12-02T21:41:47.745+01:00@:
Kruh napravljen po LCHF-u je uvijek bolji odabi...@:<br />Kruh napravljen po LCHF-u je uvijek bolji odabir od regularnoga kruha u aspektu zdravlja (kod zdravih osoba sa dobrom probavom), no, kod debljanja se uvijek radi o individualnome stanju organizma - ovdje o osjetljivosti na ugljikohidrate iz razlicitih izvora. <br /><br />Dakle, moze se dogoditi da smrsavite, stagnirate ili udebljate se, sto ovisi o navedenim faktorima, a onda i o kolicini unesenoga. To samo Vi mozete otkriti.<br /><br />Pozdrav.Nediljkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-40089196956516897562014-12-01T13:09:37.239+01:002014-12-01T13:09:37.239+01:00Pozdrav,Anita
mene zanima kako bi utjecao post na ...Pozdrav,Anita<br />mene zanima kako bi utjecao post na ovaj naćin prehrane,naime ja postim dva dana u tjednu i vjerskih razloga inaće sam jela kruh te dane kad postim tri puta dnevno i shvatila da me to deblja,a htjela bih skinuti suvišne kg.<br />pa me zanima ako postim i jedem jedan od kruhova bez brašna,a sve ostale dane jedem normalno po LCHF-u dali ću se debljati umjesto da mršavim? Sve ostale dane osim ta dva vježbam ok 60 min.<br />inače volim i masno i meso zapravo sve što ovaj način prehrane obuhvaća!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-31518286409766137652014-11-30T13:03:52.590+01:002014-11-30T13:03:52.590+01:00Evo i mene to zanima. Evo i mene to zanima. Suzananoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-32909182470709559812014-11-01T18:16:19.577+01:002014-11-01T18:16:19.577+01:00Vidim da već postoje pitanja na tu temu, ali nema ...Vidim da već postoje pitanja na tu temu, ali nema odgovora, pa da se i ja pridružim :) Dakle - da li je u redu termički obrađivati laneno brašno, tj.mlevene lanene semenke? Ja sam, nedavno, po inerciji posegnula za lanenim brašnom kad sam pohovala tikvice (bile su fantastičnog ukusa, nije to problem :) ), ali sam tek kasnije shvatila da ne samo da sam ga termički obradila, već sam ga - pržila. Hm... da li to sme da se ponavlja ili da se izbegava? :) Hvala :)Sonjanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-15503169495002886482014-07-20T11:03:45.319+02:002014-07-20T11:03:45.319+02:00ovaj kruh sam napravila vec milijardu puta :) i za...ovaj kruh sam napravila vec milijardu puta :) i zadnji put sam umjesto orasastih plodova stavila 200g lanenih sjemenki i 100 g kokosovog brasna, i ispao mi je super, to mi je ljetna verzija :) s ovim se moze eksperimentirati na sto nacina<br />i sad PITANJE<br />citala sam mnogo o zasicenim , nezasicenim masnocama.....lanene sjemenke su PUF-a...jesu li one zdrave da se ejdu u toj kolicini? te nezaiscene masne kiseline su na zlu glasu.....i na kraju sam ostala zbunjena, citala sam clanke dr. Ray Peat-a<br /><br />hvala na odgovoruivananoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-16421872212633788752014-01-04T21:30:42.977+01:002014-01-04T21:30:42.977+01:00avokado s limunom (malo posoljen), smoothie od pov...avokado s limunom (malo posoljen), smoothie od povrća, maslinovog ulja i limunova soka, krekeri od sjemenki ili kruh od sjemenki ili kokosovog brašna s domaćom paštetom od tunjevine ili jetrice, uz neko povrće....anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-32352448834246560552014-01-02T17:57:59.267+01:002014-01-02T17:57:59.267+01:00Pozdrav Anita,
Imam candidu, ali osim što trebam b...Pozdrav Anita,<br />Imam candidu, ali osim što trebam biti na candida dijeti imam i alergiju na određene naminrnice kao što je kravlje mlijeko, laktoza, jaja, bijelo brašno i svi orašasti plodovi. Mene zanima što bih mogla jesti za doručak? Za ručak i večeru se mogu snaći sa juhama, robom i mesom ali mi je doručak pod upitnikom? <br />Hvala,<br /><br />T.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-50663096692000665582013-12-09T17:39:38.712+01:002013-12-09T17:39:38.712+01:00Da, može kefir.Da, može kefir.anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-17413191463822260542013-12-09T10:19:41.284+01:002013-12-09T10:19:41.284+01:00molim da mi netko odgovori, da li umjesto milerama...molim da mi netko odgovori, da li umjesto milerama ( za pripremu kruha) mogu upotrijebiti kefir dobiven od Tibetanske gljive, na anticandida dijeti sam, pozdra i hvala, Valevalenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-49428161582490648052013-11-08T23:46:13.614+01:002013-11-08T23:46:13.614+01:00Posje=mekinjePosje=mekinjeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-41510991404178264602013-11-06T09:04:26.697+01:002013-11-06T09:04:26.697+01:00A šta je to zobena posija ???A šta je to zobena posija ???Majanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-67431301437511226602013-09-19T17:07:39.787+02:002013-09-19T17:07:39.787+02:00Molim objašnjenje, stalno čitam da se lanene sjeme...Molim objašnjenje, stalno čitam da se lanene sjemenke ne smiju termički obrađivati, zbunjena sam!Anonymousnoreply@blogger.com