tag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post4395422747049567076..comments2024-03-27T14:19:41.741+01:00Comments on Istine i laži o hrani: Njegovo veličanstvo - maslacanitahttp://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comBlogger39125tag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-71832431525633507522017-06-11T02:38:55.265+02:002017-06-11T02:38:55.265+02:00Jel može neko da objavi recept za maslac iz svog i...Jel može neko da objavi recept za maslac iz svog iskustva? Može li se dobiti bez štapa tj sa mikserom i jel se dobija od kiselog mlijeka ili vrhnja/pavlake/kajmaka?<br />Hvala unaprijed :)Mladenhttps://www.blogger.com/profile/08573024095663758969noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-74490146962576517342017-06-11T02:24:21.494+02:002017-06-11T02:24:21.494+02:00Pozdrav svima iz Modriče.
Gi pravim na nešto drug...Pozdrav svima iz Modriče. <br />Gi pravim na nešto drugačiji način. Ja ga pustim da se krčka nešto duže (skoro sat vremena) uz redovno skidanje pjene, dok ne dobijem providnu masnoću boje meda, a talog koji ostane na dnu se slijepi za šerpu. <br />Tako dobijeni gi mi se i po mirisu i po ukusu razlikuje od kupovnog (kupovni mi više "vuče" na mlijeko).<br />I kome god sam ga dosad davao da proba svi su bili oduševljeni :)<br />MladenMladenhttps://www.blogger.com/profile/08573024095663758969noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-74915388472456565342017-01-14T23:31:22.893+01:002017-01-14T23:31:22.893+01:00e to i mene jako zanima jer stvarno nemam kak naba...e to i mene jako zanima jer stvarno nemam kak nabaviti domace.... :(jelenanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-59697556809765698192016-11-22T12:29:57.479+01:002016-11-22T12:29:57.479+01:00Imam jedno pitanje,da li je u redu koristiti masla...Imam jedno pitanje,da li je u redu koristiti maslac,mleko,jaja,meso i sve sto podrazumeva LCHF cak i ako nije iz organske proizvodnje? Drugim recima ako ne postoji mogucnost nabavke organskih namirnica a da pri tom smanjimo unos UH i izbacimo secere,skrob itd. a sve prema principima LCHF da li se i tada postizu svi pozitivni efekti ove ishrane? Postavljam ovo pitanje jer zivim na bliskom istoku i skoro sva hrana je uvozna,nema domace proizvodnje hrane kao na nasem podnebljuAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/07089636656534429579noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-88926030235577449752016-05-03T12:59:16.122+02:002016-05-03T12:59:16.122+02:00Ja radim domace sirovo maslo samo za svoje potrebe...Ja radim domace sirovo maslo samo za svoje potrebe. Navikla sam se na ukus I miris. Jos cu od svoje nene uzeti stap I s njime raditi, iz njega mlacenica bude savrsena. Nazalost, kod nas ti stari obicaji izumiru. Hvala na blogu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-24941879417545595502015-06-11T14:14:35.881+02:002015-06-11T14:14:35.881+02:00@:
Sirovo maslo moze se dobiti jedino centrifugom...@:<br /><br />Sirovo maslo moze se dobiti jedino centrifugom, a to je onda nesto poput <a href="http://www.svetahrana.eu/ponuda.php?category=10540&item=139445" rel="nofollow">visokovitaminskoga maslacnog ulja</a> (u opisu pise da je razlika ovoga i obicnoga masla nezagrijavanje pri izradi).<br /><br />Tako da, ako se jednom upustite u takvu izradu, obavijestite me, kupila bih rado. :)<br /><br />Pozdrav.Nediljkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-46584490554912884232015-06-11T14:04:22.594+02:002015-06-11T14:04:22.594+02:00@:
Neki vitamini manje su osjetljivi na visoke te...@:<br /><br />Neki vitamini manje su osjetljivi na visoke temperature od drugih vitamina. Vitamin A spada u stabilnije vitamine, a udio vitamina A u maslacu i maslu ovisi o uzgoju krava.<br /><br />Pozdrav.Nediljkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-34663955352007179442015-06-10T14:00:39.567+02:002015-06-10T14:00:39.567+02:00Bogat je vitaminima to je tačno, ali šta bude sa t...Bogat je vitaminima to je tačno, ali šta bude sa tim vitaminima kad se mleko skuva, pa se maslac odvoji, pa se opet maslac kuva da bi se dobio prečišćeni ghee... vitamini se unište tolikim kuvanjem i ponovnim zagrejavanjem, kuvanje ga dosta osiromaši...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-26412374792036675192015-06-10T12:55:05.797+02:002015-06-10T12:55:05.797+02:00Da li može ghee da se napravi a da se ništa ne kuv...Da li može ghee da se napravi a da se ništa ne kuva? :) da to bude ,,sirovi ghee,, :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-5577350038873980182015-05-09T12:31:58.078+02:002015-05-09T12:31:58.078+02:00@Danica:
UH je skracenica od rijeci UgljkoHidrati....@Danica:<br />UH je skracenica od rijeci UgljkoHidrati. <br /><br />Pozdrav.Nediljkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-52521246004118431122015-05-07T19:48:54.565+02:002015-05-07T19:48:54.565+02:00Sto znaci UH?Sto znaci UH?Danicanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-27726102829912905872014-10-25T20:54:09.178+02:002014-10-25T20:54:09.178+02:00@Tea:
To je stvarno ekstremna mrsavost za tu visin...@Tea:<br />To je stvarno ekstremna mrsavost za tu visinu, premda kod mladih djevojaka koje se jos uvijek razvijaju nije neobicno i jednostavno su krhke (i.e., nerazvijene) gradje.<br /><br />Medjutim, kod odrasle osobe je to zaista problem i zena ne moze imati hormonalnu ravnotezu bez odredjene kilaze, tocnije, odredjenoga postotka masnoga tkiva.<br /><br />Sudeci po tome sto ste napisali, jedete dovoljno (ako se ne bavite nekom pretjeranom tjelesnom aktivnoscu) kalorija, sto onda moze znaciti samo jedno, a to je da organizam nije u stanju apsorbirati nutrijente upravo zbog crijevne neravnoteze, Candide, parazita i bakterija kao patogenih organizama. I to, pod uvjetom da niste u stresu koji isto oslabljuje imunitet, kao i neravnoteza u crijevima.<br /><br />U tom slucaju domaci kefir je nezamjenjiv (ni najbolji probiotici u kapsulama nisu ni blizu po kvaliteti) uz smanjen unos ugljikohidrata i temeljac kako bi se popravilo stanje u crijevima. Kad se ovaj problem rijesi uz kuru Anticandida, moci cete se udebljati. Prema tome, i dalje vrijedi savjet da se nastavi s lijecenjem do poboljsanja simptoma, nakon cega slijedi postepeno konzumiranje ugljikohidrata za debljanje. Do tada se dobro pobrinite da nikako i nikad niste gladni, odnosno, jedite zivotinjske masnoce koliko god treba, bez obzira ako to znaci i vise od 200g. Sto se vise zivotinjskih masnoca unosi, brze se ozdravlja i Vi s masnocama ne mozete pretjerati. Najbolji izvor je sirov maslac pasnih zivotinja, ali moze i kupovni u nedostatku sirovoga domaceg.<br /><br />Pozdrav.<br />Nediljkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-91004404137713669112014-10-25T20:24:29.294+02:002014-10-25T20:24:29.294+02:00Tea, vrlo vjerojatno ste takve tjelesne građe - ek...Tea, vrlo vjerojatno ste takve tjelesne građe - ektomorf, zato ste vitki, uz to i lako i brzo mršavite, gubite i masno tkivo i mišiće. Teško da biste se mogli udebljati na AC dijeti. Povećajte količinu hrane u svakom obroku i imajte više od tri obroka dnevno. Proteine uzimajte više od 1 g po kg čiste tjelesne mase, bar 1,5 g, proteini, prvenstveno iz mesa i jaja, su hrana za mišiće. Ne trebate se vagati svakodnevno, dovoljno je tjedno jedanput. <br />Poz, Sanja B.Sanja B.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-83308869418808103512014-10-23T13:05:34.771+02:002014-10-23T13:05:34.771+02:00Hvala puno na odgovoru.
Izgubila sam puno, trenutn...Hvala puno na odgovoru.<br />Izgubila sam puno, trenutno imam 44kg visina 171cm. :(Teanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-1284210662283013702014-10-14T17:24:10.984+02:002014-10-14T17:24:10.984+02:00@:
Maslo je "procisceni" maslac i sadrz...@: <br />Maslo je "procisceni" maslac i sadrzi 100% masti, a maslac uz oko 80% masti sadrzi jos i vodu (oko 18%), laktozu (oko 0.7%) i bjelancevine (oko 0.6%) i nema veze s pojmom pasteriziranoga ili nepasteriziranog - i od jednog i od drugog moze se dobiti maslo.<br /><br />Pozdrav.Nediljkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-12455258251844296772014-10-13T12:14:11.293+02:002014-10-13T12:14:11.293+02:00Draga Anita,
u mjestu gdje živim gotovo se ne može...Draga Anita,<br />u mjestu gdje živim gotovo se ne može naći nepasterizirani maslac. Da li ghee od pasteriziranog maslaca ima smisla?<br />Hvala!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-48994047877103941952014-10-08T20:44:37.734+02:002014-10-08T20:44:37.734+02:00@Tea:
Visina i tezina?
Ako ste izgubili 1, 2 ili 3...@Tea:<br />Visina i tezina?<br />Ako ste izgubili 1, 2 ili 3 kilograma, radi se o vodi, a ne o masnom tkivu i tu nista nema lose.<br />Ako pak mislite da ste premrsavi, to cete popraviti ubacivanjem vise ugljikohidrata uz masnoce, ali nakon sto vratite Candidu u ravnotezu. Sad izdrzite neko vrijeme, unosite masnoce i dalje koliko Vam treba da niste gladni i kad budete sigurni da Candida vise nije u prekomjernom broju, uvedite postepeno vise ugljikohidrata (voce, korjenasto povrce, sumsko voce) za debljanje.<br /><br />Pozdrav.Nediljkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-21500645740899621742014-10-07T23:23:58.611+02:002014-10-07T23:23:58.611+02:00Draga Anita
Na anti candida dijeti sam, osjecam se...Draga Anita<br />Na anti candida dijeti sam, osjecam se dobro, malo neobicno! Samo sto puno mrsam, pa bih htjela stopirati daljnje mrsanje. Otprilike dnevni unos je proteina kako preporucujete, UH oko 15-20 gr iz povrca (tikvice, krastavac, paradajz,paprika, patlidzan) i sjemenki suncokreta i susama. Masti (najvise maslaca) oko 200gr dnevno! Da li mi mozete reci, da li je ovo ok unos? Ili da nesto smanjim ili povecam? Kako bih dobila koji kilogram-šta mi predlazete? :)Teanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-64356583485465956392014-03-14T14:40:50.612+01:002014-03-14T14:40:50.612+01:00Skoro sam u jednom tekstu pročitao toliko lošeg o ...Skoro sam u jednom tekstu pročitao toliko lošeg o margarinu da mi je preselo sve ono što sam do sada namazao na hleb,prestao sam da ga konzumiram i zainteresovao se za maslac,koji iskreno nikad nisam kupio a možda ni probao...hvala za još jedan prosvećujući tekst o zdravoj hrani...geparrdhttps://www.blogger.com/profile/13360937370955862619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-12770139236367990232014-03-09T09:50:30.144+01:002014-03-09T09:50:30.144+01:00koji maslac da koristim u USA? ima ih dosta vrsta ...koji maslac da koristim u USA? ima ih dosta vrsta pa neznam sta da kupim.sanjanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-90000425628583564442014-02-24T20:41:22.173+01:002014-02-24T20:41:22.173+01:00Maslac pomiješan s repičinim uljem. Svakako bolji ...Maslac pomiješan s repičinim uljem. Svakako bolji nego margarin, ali maslac je bolji. Bregott je popularan jer se lako maže, isto se tako lako može mazati maslac ako se drži na sobnoj temperaturi. anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-58273180127658676632014-02-23T22:16:34.470+01:002014-02-23T22:16:34.470+01:00Draga Anita, posto si bila u Svedskoj onda znas i ...Draga Anita, posto si bila u Svedskoj onda znas i za Bregott cuveni. <br />Reci mi da li je on cisti maslac, je li ok za jesti? Svedjani ga tamane dobro...<br />Znam da je jako kalorican ali ako je maslac a ne margarin onda bi trebao biti ok?<br />IngredienserSmör (pastöriserad grädde, mjölksyrakultur),rapsolja, vatten, salt 1,8%, vitamin A och D.<br />Hvala!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-38913958797530825782012-10-09T15:08:46.056+02:002012-10-09T15:08:46.056+02:00bravo!bravo!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12149333565611248028noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-25279344948546553732012-09-06T10:00:11.079+02:002012-09-06T10:00:11.079+02:00Koje boje i mirisa treba bit domaci maslac? kupila...Koje boje i mirisa treba bit domaci maslac? kupila sam jedan, bijeli je i mirise "kravlje", pa da znam za ubuduce. hvalaAlbinahttps://www.blogger.com/profile/12644571546285413371noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-9448592948822270412012-08-23T18:26:31.664+02:002012-08-23T18:26:31.664+02:00Majo, nećete pretjerati s maslacem. Ja dajem djeci...Majo, nećete pretjerati s maslacem. Ja dajem djeci 2-3 žumanjka dnevno (od domaćih jaja) - puni su vitamina, minerala i dobrih masnoća. <br />http://istineilaziohrani.blogspot.com/2012/04/jaja-nasa-svagdasnja.htmlanitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.com