tag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post7624926588551811494..comments2024-03-27T14:19:41.741+01:00Comments on Istine i laži o hrani: Prilozi jelu umjesto krumpira, tjestenine i rizeanitahttp://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comBlogger44125tag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-84310313103305617762018-05-15T19:14:21.199+02:002018-05-15T19:14:21.199+02:00Poštovana Anita,
imam pitanje vezano za prvi recep...Poštovana Anita,<br />imam pitanje vezano za prvi recept (Pire od cvjetače). Kada pišete vrhnje, mislite li na tekuće vrhje za kuhanje ili na kiselo vrhnje (ono u čaši)?<br />Hvala unaprijed.Vedrananoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-18105668227907054232018-05-09T00:19:35.758+02:002018-05-09T00:19:35.758+02:00Ja jako cijenim heljdine žganjce kao najomiljeniji...Ja jako cijenim heljdine žganjce kao najomiljeniji prilog, ide mi uz sve. Znam da heljdu hrvati baš ne vole kao mi slovenci i ne znam da li se to uklapa u lchf, ali preporučam svakome, ko izbjegava žitarice. Bilo bi mi drago čuti vaše mišljenje o toj pseudožitarici.Milanhttps://www.blogger.com/profile/02609161697176508418noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-39394328599906568892017-10-22T15:06:46.324+02:002017-10-22T15:06:46.324+02:00Jos se informisem o ovom nacinu ishrane da li mogu...Jos se informisem o ovom nacinu ishrane da li mogu za dorucak da jedem neki hleb od semenki sa kuvanim jajima ili sendvic sa domacim suhomensnatim? Da li se mogu jesti starijii mladi beli sirevi, domaci, u toku pripreme nekog jela da li sme dodavati vino i pinomasna pavlaka za kuvanje? Hvala unapred.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-65906816659931015592017-01-21T09:58:31.724+01:002017-01-21T09:58:31.724+01:00Što mislite o crnoj (divljoj) riži?
Lp MajaŠto mislite o crnoj (divljoj) riži?<br /><br />Lp MajaMajahttps://www.blogger.com/profile/02031750269541763281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-13073523789162331312016-02-02T22:34:59.734+01:002016-02-02T22:34:59.734+01:00I ja se slažem da je ovaj način prehrane jedini is...I ja se slažem da je ovaj način prehrane jedini ispravan.Od kad sam vas Anita slušala u Zadru tako se hranim.Imam više energije, manje sam gladna to jest duže sita, nisam napuhana ma prezadovoljna.Taman rekoh spasila sam se.Pogotovo što se ne mora jesti svako malo i kad nisi gladan.Kad rano ujutro pojedem domaću pancetu i jaja super se osjećam i dugo sam sita.Međutim, kako ja imam 48 godina prije par dana osjećam bol ispod desnog rebra naprijed pa me strah na žuč zbog ovih masnoća.Sad ne znam što ću.Taman sam pronašla hranu koja mi u svemu paše i ne napuhuje me.Molim vas Anita pomozite, što mi je činiti.Marija iz Zadra.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-37430713829622871692016-01-27T10:04:47.373+01:002016-01-27T10:04:47.373+01:00Ovaj način prehrane je jedini ispravan . Imala sam...Ovaj način prehrane je jedini ispravan . Imala sam uvijek napuhan stomak ( iako sam sportista )zbog brašnastih proizvoda i šećera, čak mi krompir i grah smetaju. Sve sam to izbacila i prešla na ovaj način ishrane. Pošto sam imala samo 3 kg da izgubim sala (ostalo je bila voda koja se vezala i činila me napuhanom) u početku sam smanjila sireve i mliječne proizvode što je dalo efekta. Stomak mi je ravniji i nema više napuhanosti, osjećam se super i imam više energije. Pravim kompromise u namirnicama, ali definitivno tijesta i rafinirani sećeri su out iz mog života i nikada mi više ne trebaju.<br />Anita, vama VELIKO hvala na nesebičnoj podršci na ovom blogu i neiscrpnoj snazi da pomažete drugima!<br />lpAlmahttp://istineilaziohrani.blogspot.ba/2010/08/sto-jesti-umjesto-ugljikohidrata.htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-26782325551993894552015-10-20T15:36:17.598+02:002015-10-20T15:36:17.598+02:00I ovo:
http://istineilaziohrani.blogspot.ba/2011/...I ovo:<br /><br />http://istineilaziohrani.blogspot.ba/2011/03/imate-li-balon-u-stomaku.html<br />?Mimonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-70750966914085278162015-10-20T15:35:36.818+02:002015-10-20T15:35:36.818+02:00Jeste li pročitali ovaj tekst:
http://istineilazi...Jeste li pročitali ovaj tekst:<br /><br />http://istineilaziohrani.blogspot.ba/2013/01/ibs-sindrom-iritabilnog-crijeva-2-dio.html<br /><br />?Mimonoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-12515331944359883642015-10-20T13:43:35.491+02:002015-10-20T13:43:35.491+02:00Bez obzira na dosadasnju ishranu pod hitno preci n...Bez obzira na dosadasnju ishranu pod hitno preci na lchf,pod hitno obnoviti crijevnu floru izbacivsi zitarice,rafinirane secere,biljna ulja i namirnice sa previse vlakana (kozica paradajza,kospice i kora krastavca,kozica i sjemenke paprike,tikvice i patlidjan uz lan i chia sjemenke). Pod hitno uvesti domaci temeljac,kefir, kiseli kupus i slicne prEbiotike,piti dosta vode i prirodne izvore vitamina C. Karfiol.brokulu prvo natopi u slanoj vodi u kojoj si dodala kasiku jabucnog octa /zive esencije. Svaki obrok dobrano zamastiti i nakon 3 mjeseca pokusati uvesti povremeni post. Prilikom posjete wc obavezno osigurati da su koljena u visini grudi radi efikasnijeg praznjenja debelog crijeva.<br />Testirala se za povecanu prisutnost candide?<br />SretnoSchnewphienoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-41754616010163616262015-10-19T19:05:00.618+02:002015-10-19T19:05:00.618+02:00Pozdrav Anita,
šta jesti ukoliko konzumacija brok...Pozdrav Anita, <br />šta jesti ukoliko konzumacija brokolija, karfiola, kelja, kupusa stvara tegobe?<br />Takođe postoji intolerancija na jaja, laktozu i kazein, bademe i lešnike.<br />Očajna sam. Čini mi se da sve što pojedem stvara tegobe - preveliku količinu gasova zbog koje često nisam u stanju izlaziti iz kuće, bolovi, čudne stolice.<br />Kolonoskopija i mnogi drugi invanzivni i manje invanzivni pregledi nisu dijagnosikovali neku upalnu bolest. Zapravo, ostavljena sam bez dijagnoze, a doktori ne znaju kako pomoći.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-61750582411319626572015-10-10T14:04:26.565+02:002015-10-10T14:04:26.565+02:00Pozdrav! Jedno pitanje vezano uz lchf prehranu, ka...Pozdrav! Jedno pitanje vezano uz lchf prehranu, kako izračunati unos proteina,masti i ugljikohidrata ako želimo biti na opuštenom lchf? Zahvaljujem na odgovoru. . Andreja <br />Andrejanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-53327080296501506522014-09-27T01:10:02.958+02:002014-09-27T01:10:02.958+02:00fenomenalne idejefenomenalne idejeAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-13997491922224825832014-09-23T10:37:04.263+02:002014-09-23T10:37:04.263+02:00Pozdrav Anita! Od jučer istražujem LCHF način preh...Pozdrav Anita! Od jučer istražujem LCHF način prehrane: Jako sam zadovoljna sa savim informacijama što sam našla na internetu. Moj suprug ima dijabetes tipa 2. još u uvijek je na tabletama koji absolutno ne pomažu. Mislim da će morati proči na inzulin: kad bi on sad odlučio primjeniti LCHF dali mora posavjetovati se sa doktorom ili možemo krenuti sami? I molim Vas, hočete mi reči kako ću doći do Vaše knjige?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-65110043172831527172014-07-29T19:16:49.233+02:002014-07-29T19:16:49.233+02:00Maya, svakako pokusajte, ja sam tri mjeseca jela k...Maya, svakako pokusajte, ja sam tri mjeseca jela kolko mi se jelo i osjecala se sjajno, puna energije, najbolje ikad, no gubici na vagi su bili zbilja neznatni, sad sam nedavno krenula postiti po IF principu (manje vise), i pomalo vidim da tezina pada, nekima od nas ocito godi post, takvi su organizmi. dobro je sto na lchf-u isti zbilja ne pada tesko.Miss Mnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-33747612215557315112014-07-29T19:14:21.274+02:002014-07-29T19:14:21.274+02:00Evo kako se ja snalazim s prilozima:
1. narezem ti...Evo kako se ja snalazim s prilozima:<br />1. narezem tikvice na tanke ploske, i prodinstam u tavi 1-2 minute da nije skroz tvrdo, super mi ide uz bolonjez ili bilo koji umak, tjestenina mi uopce ne fali<br />2. skuham gustu salsu od mrkve, rajcice, celera, luka, stavim ju na dno vatrostalne, gore razbijem 2-3 jaja i pospem parmezanom<br />3. listovi kelja super 'glume' kore za lazanje. Kombiniram ih s bolonjezom i vrhnjem.<br />4. sirove tikvice, kratsavci i paprike narezu se na kockice, ubaci se tuna i i domaca majoneza i eto salata od tune bez tijesta<br />Miss Mnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-86501082832021474222014-04-04T07:22:48.095+02:002014-04-04T07:22:48.095+02:00@Sanja B.Draga Sanja, puno su mi pomogli Vaši savj...@Sanja B.Draga Sanja, puno su mi pomogli Vaši savjeti.Voljela bi znati , kada ste počeli s postom18/6, i šta u periodu od 18h pijete.<br />Inače, moja vaga me nije još razveselila, ali sam osjećaj mi se sviđa.Osjećam se drugačije, ali variram od dana do dana,neke dane/večeri sam si lagana,a pak neke napuhnuta i teška... Možda negdje griješim, ali definitivno ću ja probati s postom..<br />Hvala i pozz<br /><br />MAYAhttps://www.blogger.com/profile/05453905448433447590noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-61028879571877357312013-10-29T12:54:46.342+01:002013-10-29T12:54:46.342+01:00Poštvana,
zanima me kako vegetarijanci mogu prakti...Poštvana,<br />zanima me kako vegetarijanci mogu prakticirati LCHF način prehrane i na kojim bi se, u tom slučaju, namirnicama ta prehrana bazirala?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-81056580378598133442013-08-24T10:20:16.354+02:002013-08-24T10:20:16.354+02:00Ne mogu nigdje naći informaciju o bučinom ulju, hl...Ne mogu nigdje naći informaciju o bučinom ulju, hladno prešanom, nerafiniranom. Kakva je situacija s njim preporuča li se ili ne.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-9475968616168612852013-07-17T19:47:32.970+02:002013-07-17T19:47:32.970+02:00Vi možete modificirati LCHF prehranu na način da u...Vi možete modificirati LCHF prehranu na način da unosite više ugljikohidrata nego osobe koje trebaju mršaviti, to bi bio tzv "opušteni" ili "liberalni" LCHF. Birajte radije krumpir i rižu nego kruh, jer pšenica tj proizvodi od pšeničnog brašna nisu zdravi i pretjerana konzumacija lako dovodi do raznih poremećaja. Posebno je kod autoimunih bolesti potrebno potpuno izbaciti gluten, ali ne samo pšenicu već i druge žitarice jer tijelo koje jednom postane osjetljivo na gluten vjerojatno reagira i na druge slične proteine kojih ima na stotine u žitaricama i mahunarkama. Zato bi bilo pametno izbaciti i rižu a jesti više korjenastog povrća i voća.anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-46059187494815708602013-07-14T15:32:05.430+02:002013-07-14T15:32:05.430+02:00Draga Anita,
blog Vam je sjajan. Naišla sam na nj...Draga Anita, <br />blog Vam je sjajan. Naišla sam na njega pretražujući internet zbog štetnosti E621 - mononatrijevog glutamata, jer sam primijetila da imam reakcije na hranu bogatu njime. <br />Inače sam kronični bolesnik i postavljeno mi je nekoliko dijagnoza - autoimune bolesti. Dosta sam eksperimentirala sa hranom i pokušavala popraviti zdravlje sa kojekakvim "zdravim" preporukama, no, nije dalo rezultata. Pokušala sam sa hranom sa manje mesa, pogotovo crvenog, ne puno mliječnih proizvoda i masnoća, izbaciti kavu, uvesti soju...bilo mi je još gore! <br />Sama sam, malo po malo, shvatila da mi odgovara baš ovakav tip prehrane kakav preporučujete, znači mnogo mesa, i crvenog, i mesnih prerađevina (pod uvjetom da nisu kupovne i pune aditiva), svinjska mast - potpuno sam izbacila suncokretovo ulje jer sam vidjela da mi smeta. I da ne nabrajam, stvarno sve što ste naveli, pun je pogodak! <br />Samo, dosta se govori o mršavljenju, a ja sam inače jako sklona mršavljenju i kilograme lako izgubim, gotovo preko noći, a dugo se mučim da ih dobijem. <br />Zanima me, ima li hrana bogata UH kao krumpir, kruh, riža (to je ono što često konzumiram) nekakvih ozbiljnih poslijedica po zdravlje i treba li ju svakako izbjegavati, ili je u mom slučaju, pošto sam jako mršava, dopuštena?<br />Nisam pročitala sve članke, ispričavam se ako ste to negdje već naveli...unaprijed se zahvaljujem na odgovoru! PozdravAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08281418961375308813noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-30984190290264615212013-05-03T11:43:38.396+02:002013-05-03T11:43:38.396+02:00Pozdrav Anita,
Prvo bih htjela reći da sam u utor...Pozdrav Anita,<br /><br />Prvo bih htjela reći da sam u utorak 30.04. kupila vašu knjigu, knjiga je stigla već 2.05. Danas je 3.05. i ja sam vašu knjigu doslovno ''progutala'' u jednoj večeri, tj. noći, odtala sam malo dulje budna koliko mi je bila zanimljiva :)<br />Pratim vaš blog već neko vrijeme i stvarno ste me uvjerili da je ovo ispravan način, tj. uvjerili ste me da isprobam LCHF i da se sama uvjerim u ono što govorite!Pokušavam ga provoditi već neko vrijeme, ali uvijek me nekako omete široka ponuda žitarica i industrijski prerađene hrane koje ima u izobilju, dok one zdrave, izvorne hrane nekako ima sve manje :( Unatoč tome, već sam doživjela neke pozitivne promjene na sebi. Međutim sada, kad sam pročitala knjigu, sigurna sam da će ovo postati moj način života!<br />Dajem Vam punu podršku i nadam se da će mnogi slijediti Vaš primjer!Tina Elevenhttps://www.blogger.com/profile/15535253767930673197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-60149379832599875392013-04-29T14:24:06.277+02:002013-04-29T14:24:06.277+02:00pozz,molila bi vas da mi kažete koja je alernativa...pozz,molila bi vas da mi kažete koja je alernativa pšeničnom brašnu tj, od koje se žitat+rice može peći kruh ( možda s brašnom bez glutena?)hvalaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-55738420342863469012013-03-13T00:30:14.434+01:002013-03-13T00:30:14.434+01:00Vjerujem da, ukoliko smanjimo unos UH, kao u ovom ...Vjerujem da, ukoliko smanjimo unos UH, kao u ovom tvom drugom primjeru, osoba gubi kg iz masnih naslaga. To vjerujem zato što skupljamo masne naslage zbog metaboličkih procesa u tijelu,zbog toga što nam UH daju trebutnu energiju, proteini ( tj. aminokiseline ) su gradivni materijal našega tijela, a masnoće su nam potrebneza podmazivanje zglobova i ispravno funkcioniranje organizma. Ako unosimo previše UH, a tu trenutnu energiju ne potrošimo tijekom dana, tijelo će višak energije skladištiti za "crne dane" u obliku masnih naslaga. Dakle, način prehrane sa smanjenom količinom UH dovodi do smanjenja masnih naslaga. Ali mora sadržavati dovoljno proteina, kako nebismo gubili mišićnu masu pa nam za samoodržanje (bazalni metabolizam) treba manje energije, što bi dovelo do ponovnog debljanja, jo-jo efekta. <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-70032775922559805582012-06-02T18:50:45.789+02:002012-06-02T18:50:45.789+02:00@Srčeko, ma ako vi nešto hoćete jesti nitko vam pa...@Srčeko, ma ako vi nešto hoćete jesti nitko vam pa ni Anita neće to zabraniti. Ili dozvoliti ;-)) Ali u LCHF ishrani se jede povrće koje raste nadzemno i koje ima do 5 g UH na 100 g. A batat ima skoro 17 g UH. Inače se ne preporuča gomoljasto povrće, jer obiluje škrobom. Povremeno se možete osladiti krumpirom ili batatom ako niste na LCHF programu za mršavljenje. <br />Ako vas zanima koliko koja namirnica ima ugljikohidrata odite na http://www.fineli.fi i upišite npr. Sweet potato i dobit ćete sve nutritivne vrijednosti slatkog krumpira.Vladkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-42375437291074790022012-06-02T15:46:34.868+02:002012-06-02T15:46:34.868+02:00Pozdrav Anita,nova sam na blogu i već danima pruča...Pozdrav Anita,nova sam na blogu i već danima pručavam sve tekstove i otkrivam kako si pomoći...ne znam jel tko spominjao batat(slatki krumpir)...navodno nema veze sa krumpirom,pa me zanima jel je on dozvoljen??Srčekonoreply@blogger.com