tag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post7289668688299048285..comments2024-02-27T17:13:24.680+01:00Comments on Istine i laži o hrani: Božićni kolačići LCHFanitahttp://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comBlogger24125tag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-44550501409234250982018-08-19T00:18:31.406+02:002018-08-19T00:18:31.406+02:00A koliko je to dl u gramima? Bas mi je neobicno da...A koliko je to dl u gramima? Bas mi je neobicno da se masa izrazava u jedinicama zapremine. To sam primetila na mnogim hrvatskim blogovima/stranicama :) <br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-4885390500049467192015-12-17T18:38:07.113+01:002015-12-17T18:38:07.113+01:00Draga Anita,
nova sam u LCHF svijetu i zdravoj hra...Draga Anita,<br />nova sam u LCHF svijetu i zdravoj hrani. Ali u mjesec dana drastično se poboljšalo stanje sa štitnjačom. <br />Kako sam nova malo toga znam o steviji, vidjela sam prah koji se mješa s vodom i dobiva se slatki "sok" može li se too koristiti u pravljenju slastica?<br />I što kažete na druge zamjene za šećer (Ksilitol,) jer primjerice čula sam za javorov sirup,med i sl.da tijelo to svejedno pretvara i glukozu i time nismo ništa dobili. <br />Hvala puno na odgovoru!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-86613785054929557092015-12-17T08:51:50.342+01:002015-12-17T08:51:50.342+01:00Pozdrav Anita,
Prije svega hvala vam na svim savj...Pozdrav Anita,<br /><br />Prije svega hvala vam na svim savjetima i receptima. Interesuje me učinkovitost između praška stevije i ekstrakt stevije? Koliko sam vidjela u prašak steviji ima veoma mali postotak stevije a ostalo su vještački zaslađivači koji nisu baš dobri za koristiti, ili neki dodaci koji su mi nepoznati...I koliko je dozvoljeno koristiti ekstrakta stevije?<br /><br />AlmaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-63326991094532582382013-10-13T13:01:06.677+02:002013-10-13T13:01:06.677+02:00Što može kvalitetno zamijeniti slatko vrhnje ? I n...Što može kvalitetno zamijeniti slatko vrhnje ? I ne mislim samo ovdje, nego općenito, s čime bih mogao uspješno zamijeniti slatko vrhnje ? Nešto što je bez glutena, nije neka "žblj" ind. prerađevina i nešto što nije mlijeko ili mliječni proizvod (osim maslaca) ??CroTraceurnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-71521815311064684352013-04-26T16:17:12.163+02:002013-04-26T16:17:12.163+02:00Želim podijeliti svoje iskustvo sa stevijom, po me...Želim podijeliti svoje iskustvo sa stevijom, po meni je ova odlična jer nije uopće gorka, jeftina je i kvalitetna, nema nikakav dodatak u sebi. To jedini zaslađivač kojeg koristim.<br />https://nunaturals.com/product/46<br /><br />Na nekim stranicama ima i jeftinije, ali taj link sam stavila jer ima detaljno o proizvodu. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-31352998149658711832013-01-13T23:05:23.896+01:002013-01-13T23:05:23.896+01:00Kirika, bolja je mješavina, znači uglavnom koristi...Kirika, bolja je mješavina, znači uglavnom koristiti steviju za slatkoću a eritritola samo malo, tek toliko da prekrije onaj aftertaste od stevije. Neznam koje marke imate u Njemačkoj..anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-46057069745731841412013-01-13T17:26:39.444+01:002013-01-13T17:26:39.444+01:00Anita, je li bolje/praktičnije (s obzirom na recep...Anita, je li bolje/praktičnije (s obzirom na recepte) kupiti čisti eritritol ili mješavinu eritritola i stevije? I znaš li za neki dobar takav proizvod koji se može kupiti u Njemačkoj? Hvala!Kirikanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-2121720697465801442012-04-27T21:39:51.320+02:002012-04-27T21:39:51.320+02:00Sve je tako njam, njam kod tebe ali u zdravijoj va...Sve je tako njam, njam kod tebe ali u zdravijoj varijanti...Zorica Stajićhttps://www.blogger.com/profile/11921066363852487252noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-73042221646014880122012-03-31T17:20:18.217+02:002012-03-31T17:20:18.217+02:00Candy ne poznam te marke. Pokušaj u biljnoj apotec...Candy ne poznam te marke. Pokušaj u biljnoj apoteci ili prodavaonici zdrave hrane: to je prašak od mahune vanilije, znači taj štapić vanilije samo samljeven u prašak, nikakav šećer.anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-90136942140777562362012-03-30T19:25:47.418+02:002012-03-30T19:25:47.418+02:00Anita,
možete li molim Vas napisati od kojeg točn...Anita, <br />možete li molim Vas napisati od kojeg točno proizvođača kupujete bourbon vaniliju - prašak?<br /><br />Prošla sam sada u trgovačkom centru sve police i nisam našla prašak.<br /><br />Ima <br />1. štapić u epruveti - koji mi se čini dosta nespretnim na korištenje (štapić je potrebno kuhati)<br />http://www.oetker.hr/oetker_hr/html/default/debi-8pzj69.hr.html<br /><br />2) razni bourbon vanilin ŠEĆERI (na prvu sam pomislila da sam našla, i onda pročitam "šećer")<br />http://www.jatrgovac.com/2010/03/bourbon-vanilija-secer/<br /><br /><br />3) tekući ekstrakti vanilije (poput onih bojila za torte; malina, jagoda, tako ima i vanilija)<br /><br />4) mlinac mix karamele i vanilije (šećer je glavni sastojak)<br /><br />http://www.yachtsupplycroatia.com/hr/trgovina-za-opskrbu-plovila/hrana-zacini-i-umaci-zacini-310/kotanyi-karamel-vanilija-100ml-1245<br /><br />5) SCHWARTAU ima neki prašak vanilije, ali neznam jel to to... nisam ništa kupila :(<br /> http://www.german-supermarket24.com/product_info.php/info/p2995_schwartau-back-aroma-vanille-back.htmlCandynoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-84112162571543139892012-01-09T11:01:55.705+01:002012-01-09T11:01:55.705+01:00@ fiume, koristim bourbon vaniliju - prašak od mah...@ fiume, koristim bourbon vaniliju - prašak od mahune vanilije, nikako vanilin šećer - to je šećer s umjetnom aromom vanilije.<br /><br />seitan se u lchf-u ne koristi jer izbjegavamo pšenicu i gluten.anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-86688805443308222192012-01-08T22:34:02.134+01:002012-01-08T22:34:02.134+01:00Zanima me i da li ste negdje u svom blogu pisali o...Zanima me i da li ste negdje u svom blogu pisali o seitanu u LCHF? Pokušala sam pronaći, ali nisam našla. Hvala.Fiume.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-42702199674042232092012-01-08T22:30:36.447+01:002012-01-08T22:30:36.447+01:00Zanima me kakvu vaniliju koristite za kolače? Ja s...Zanima me kakvu vaniliju koristite za kolače? Ja sam je izostavila!Fiume.noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-80421129853478955272012-01-08T22:25:47.150+01:002012-01-08T22:25:47.150+01:00@ anita baš ti zavidim na domaćim kobasicama i pan...@ anita baš ti zavidim na domaćim kobasicama i panceti!<br /><br />@ majo dobro zvuči, ali oprezno s medom ;)anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-959292143871806942012-01-08T21:11:47.229+01:002012-01-08T21:11:47.229+01:00probala ja nešto skombinirat ali ispali na kraju m...probala ja nešto skombinirat ali ispali na kraju mafini, nisu loši, podsjećaju na baklavu :) oko pola kila oraha samlila, oko 200 gr maslaca, oko deci mlijeka, deci vode, 3 žlice meda (bolje bi bilo bar 4) 2 jaja i smiksala i pekla u kalupićima :) ako budem opet pravila zapisat ću točne mjere ali to je to otprilike.. ako netko napravi LCHF baklavu nek javi ;) pozdrav! p.s. pregledajte orahe da nema ljuske da nebi kao ja svako malo vadili komadiće ;)Majanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-6024912141408091012012-01-06T12:53:58.234+01:002012-01-06T12:53:58.234+01:00Da, ANita, slažem se, fala Bogu da su završili... ...Da, ANita, slažem se, fala Bogu da su završili... samo što ja nisam pekla ni radila kolače, ja sam ih jela :) tuđe :)<br />Zato ću ja u Novoj godini malo poraditi na svim ovim receptima (naravno ne jako često,da ne pretjeram i s tim), pa ću idućih blagdanskih prilika ja nosat svoju tacnu s kolačima, i time se zasladit, a ne ovako:( <br /><br />Ali svejedno, problema osim napuhanosti koja drugi dan prođe, nema, i dalje sam sretna s ovim načinom prehrane.<br /><br />Evo mi se i domaće kobase koje sam sama radila suše na balkonu :) i panceta :) da mogu, ja bi ti ih poslala :)Anitahttps://www.blogger.com/profile/04389736657055309586noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-25381238708591403632012-01-05T14:51:32.161+01:002012-01-05T14:51:32.161+01:00@ majo pa smislit ćemo nešto. uzmi hrpu mljevenih ...@ majo pa smislit ćemo nešto. uzmi hrpu mljevenih oraha, pomiješaj sa rastopljenim maslacom, zasladi sukrinom i eto ti nadjeva.<br />za tijesto, napravi nešto kao za lchf palačinke, jaje, slatko vrhnje, malo psyllium praška i možda malo mljevenih badema ili kokosovog brašna, izlij na pleh u tanki sloj i ispeci. onda to nareži, nafiluj nadjevom, posloži u slojevima i eto ti baklave :))anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-76626178086555110392012-01-05T14:42:47.115+01:002012-01-05T14:42:47.115+01:00hihi ipak imam pitanje :D ima li neka zamjena za b...hihi ipak imam pitanje :D ima li neka zamjena za baklavu? :D hvala unaprijed!Majanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-30724661915709792482012-01-05T13:15:56.849+01:002012-01-05T13:15:56.849+01:00@ anita hvala bogu da su blagdani iza nas pa više ...@ anita hvala bogu da su blagdani iza nas pa više ne moramo peći kolače :))anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-54023718842314697962012-01-05T01:22:05.657+01:002012-01-05T01:22:05.657+01:00Auf, svaka čast na ovim receptima...možda ovo nisa...Auf, svaka čast na ovim receptima...možda ovo nisam trebala vidjet :) <br />treba se sad malo vratit u stvarnost nakon ovih blagdana ugljikohidratnih :)Anitahttps://www.blogger.com/profile/04389736657055309586noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-51050732173732335292012-01-03T16:42:28.093+01:002012-01-03T16:42:28.093+01:00@ vladka, dobra ideja. ja sam je radila za Božić a...@ vladka, dobra ideja. ja sam je radila za Božić ali sam napravila i kremu od maslaca, žumanjaka i čokolade, pa na kraju tortu ukrasila tučenim vrhnjem i kriškicama naranče, napravila nešto u obliku cvjetova. svi gosti su bili oduševljeni :)anitahttps://www.blogger.com/profile/13301442894837118439noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-12837992054859337942012-01-01T17:16:22.564+01:002012-01-01T17:16:22.564+01:00Tortu od čokolade i naranče sam "pojačala&quo...Tortu od čokolade i naranče sam "pojačala" s rumom, prigodno za novogodišnji stol. Obavezno probaj :-). Malo ju duže treba peči.Vladkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-79366609733565945882011-12-28T11:13:35.193+01:002011-12-28T11:13:35.193+01:00:)) tek sad vidim recept za cokoladu , nisam stigl...:)) tek sad vidim recept za cokoladu , nisam stigla ovih dana biti online, za badnjak sam kemijala neku svoju cosku , od maslaca , stevie i tamne cokolade cak sam malo i slatkog vrhnja stavila ali nije mi dobro ispala , super sad imam pravi recept tak da nema vise kemijanja "od oka" PS: na kraju smo coksu jeli sa zlicom u salicama heheheclatkanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1168016307888499975.post-74276678327619268782011-12-24T11:31:23.711+01:002011-12-24T11:31:23.711+01:00odlično!! hvala :Dodlično!! hvala :Dmajanoreply@blogger.com