Stranice

nedjelja, 10. kolovoza 2014.

Seljački Retreat i radionica pečenja zdravog kruha

Seljački Retreat 29.-31. kolovoz 2014., Bilice na Prokljanskom jezeru, pokraj Šibenika 

Radionica pečenja zdravog kruha, seoski odmor, vježbe i meditacije u prirodi, predavanje 


1. Kruh bez glutena i žitarica 

Ovaj ukusni kruh odličan je za sve osobe koje su osjetljive na gluten, te za osobe koje imaju bilo koju kroničnu upalu (vaginalne upale, reumatoidni artritis, Hashimotov tireoiditis, stalne bolove u trbuhu, migrene, vitiligo, dermatitis i ostale kožne promjene…). 

Simptomi intolerancije na gluten koje možda imate, a niste znali su: glavobolje/migrene, kronični umor, umor u mišićima, nesklonost vježbanju, napuhnutost, plinovi, bolovi i grčevi u trbuhu, proljevi ili naizmjenično proljevi s tvrdom stolicom, emocionalni problemi, razdražljivost, promjene raspoloženja, vrtoglavica, problemi s ravnotežom, hladni udovi, trnci u rukama i nogama, kožni problemi, dermatitis. 

Ovaj kruh se radi od mljevenih orašastih plodova (bademi, orasi, lješnjaci..), sjemenki (lanene sjemenke, bučine, suncokretove...) i kokosovog brašna. 


2. Starinski kruh od kiselog tijesta 

Kruh kojeg ćete zavoljeti, jer je zdrav i ukusan. Radi se bez kvasca i odličan je upravo za osobe koje pate od kroničnih infekcija (npr vaginalna kandidijaza), koji imaju ozbiljne bolesti (karcinomi) te kod osoba koje imaju znatno smanjen imunitet, jer obični kruh s kvascem dodatno pogoršava njihovo stanje. 

Starinski kruh diže se prirodnom fermentacijom, na način da se napravi tzv starter od brašna (mi ćemo raditi s raženim kvalitetnim brašnom) i vode, te se ostavljanjem tijesta što duže na sobnoj temperaturi (a može i u frižideru) dobiva učinak kvasanja (dizanja) kruha. 

Ovaj prirodni proces je dobar (bolji!) i zbog toga što se na ovaj način razgrađuju teške komponente iz žitarica, a to je gluten, fitinska kiselina (koja smanjuje apsorpciju važnih minerala poput magnezija!) i inhibitori enzima (a enzimi su nam neophodni za zdravu probavu). 


PROGRAM:


PETAK, 29.08.14. 

Dolazak iza 15 sati
Popodne - kupanje na jezeru
19.00 stretching u prirodi
19.45 meditacija
21.00 priprema kruha od kiselog tijesta (starter) za sutra 

SUBOTA, 30.08.14. 

8.15 premiješanje kruha (startera)
8.30 jogging joga po stazi do jezera
9.15 jutarnje plivanje
9.30 seljački doručak na plazi
12.00 pečenje starinskog kruha od kiselog tijesta
16.00 predavanje/razgovor o glutenu, upaljenim crijevima, tegobama koje izaziva te kako to riješiti, individualna pitanja
19.00 meditacija na plaži 

NEDJELJA, 31.08.14. 

8.30 vježbe disanja
10.00 pečenje kruha bez glutena i žitarica (peći ćemo kruh od badema, sezama, zrnatog sira, jaja)
11.30 pečenje kruha bez glutena i žitarica (peći ćemo kruh od badema i mrkve)
14.00 poklon
Odlazak

============================================================
Voditelji: Meri Bura - holistički liječnik i Anita Šupe - nutricionist
Datum i mjesto: vikend 29.-31.08.14., Bilice pokraj Šibenika
Cijena: 450 kn
Akontacija prije tečaja: 150 kn
Uplatiti na račun: HR0623600001101874187 - Mulier d.o.o., Petrinjska 83, Zagreb

Smještaj: Smještaj se može dobiti po nižim cijenama od max 100kn/noć, za polaznike koji rezerviraju što prije. Pogledati i http://www.opcina-bilice.hr/index.php/bilice/turizam-i-ugostiteljstvo/smjestaj

Informacije i rezervacije: 099 21 54 170 ili mulier@mulier.hr

Dodatna ponuda, nakon rezervacije termina, uz nadoplatu (s popustom od 50% za polaznike ovog tečaja):

  • Holistička konzultacija s dr Meri Bura 
  • Nutricionistička konzultacija s Anitom Šupe 
  • Masaža (dio tijela, cijelo tijelo) 


Copyright © Mulier 2014