Evo da se javim da kuharica napreduje. Kuha se, peče i
fotografira… Ovom prilikom vam želim predstaviti koautoricu knjige i glavnu
fotografkinju, upoznajte Arianu Miljević, ”Bugenviliju”!
Ariana je fotografkinja i umjetnica, osim fotografije bavi
se filcanjem čoje, stare vještine koju spašava od izumiranja. Živi u Njemačkoj,
gdje kuha i fotografira za našu kuharicu. Na LCHF prehrani je dvije godine, a
njezin ”žiri” za ocjenu jela su devetogodišnji blizanci – što kod njh prođe
sigurno je dobro!
I ja kuham ali mi fotografiranje nije jača strana. Ipak,
malo po malo, materijal se sakuplja i nadamo se uskoro zavšiti naš dio posla.
Ne želim još govoriti o nekim rokovima, jer sam već jednom obećala rok koji
nije ispoštovan zbog krive procjene vremena. No, ovaj put zaista nismo daleko
od cilja, a termin vam javim u dogledno vrijeme.
U međuvremenu, da vas ponudimo jednim cjelodnevnim meniem,
iz Arianinog objektiva.
Doručak: LCHF kruh s paštetom od pečenog lososa i kavijara
FINI RUČAK
Juha: Buča sa divljim gljivama
Predjelo: Punjene papričice
Glavno jelo: Biftek sa šampinjonima
Desert: Čokoladna torta
Večera: Slani mafini
U slast, čujemo se!
Anita i Ariana
sjajne fotke, jos da ima i recepta bilo bi sjajno :)
OdgovoriIzbrišiČokoladna torta? a ugljikohidrati? može pojašnjenje, molim?
OdgovoriIzbrišipa nema ugljikohidrata :) tj ima ih vrlo malo :)
IzbrišiHvala na sviđanju! recepti su u kuharici koja stiže uskoro :)
OdgovoriIzbrišiZahvaljujem svima na riječima pohvale ali moram podsjetiti da ne objavljujem anonimne komentare :)
OdgovoriIzbrišiOgladnela sam :)
OdgovoriIzbrišiSlike su divne i jedva čekam kuvar!
Srećan rad :)
Veliki pozdrav. Mnogo sam čitao tekstove na vašem blogu i zaista su jako interesantni i dosta mi pomažu u odabiru hrane koju konzumiram, posebno sada kada pokušavam da pazim na ishranu. Ne želim da vam dosađujem sa pitanjima na koja ste vjerovatno već dosta puta odgovorili, ali mi samo treba nekoliko pojašnjenja vezanih za određene prehrambene namirnice, a posebno njihov odnos prema smanjenju holesterola i mršavljenju.
OdgovoriIzbrišiInteresuje me vaše mišljenje o medu, zato što mnogi govore o njegovoj izuzetno zdravoj ulozi, posebno u kombinaciji sa cimetom, kao o nekakvom čudesnom lijeku koji rješava mnoge tegobe.
Zanima me takođe vaše mišljenje o surutki i kiselom mlijeku iz domaće proizvodnje.
I takođe, iako ste dosta govorili o štetnosti žitarica i kruha proizvedenog na taj način, a takođe sam vidio i vaše recepte za kruh, zanima me po pitanju kupovnog kruha, koji bi po vašem mišljenju bio najmanje zlo. Ja svakako ne jedem puno kruha dnevno, nego samo parče rezanog uz obrok, tako da me zanima od kojeg brašna, odnosno od koje žitarice, bi kruh trebao da ima najmanje problematičnih sastojaka.
Veliki pozdrav i unaprijed hvala.
Pokušat ću ja, iako nisam ni približno stručan po tom pitanju kao neki ovdje pa neka me netko ispravi ako pogriješim.
IzbrišiMed: te engleske evo super članak http://www.marksdailyapple.com/is-honey-a-safer-sweetener/#axzz2M1u10idf, a ako ne ukratko. konzumirati povremeno ili u manjim količinama (tako se to i radi jel), a posebno ako ste fizički aktivni.. Med jest jako sladak, ali "diže" 3 puta manje šećer u krvi od običnog šećera, ne povećava trigliciride poput običnog šećera, ne povećava upalu, povećava malo dobre kolesterole, ali med nije samo šećer i u njemu ima mnoštvo drugih tvari iako u mnajim količinama, ali med jest prava hrana za razliku od šećera. u svim istraživanjima koje je ovaj čovjek naveo, med je superioran u svim zdravstvenim svojstvima svakom drugom šećeru (glukoza, fruktoza, saharoza), ali to ne znači da ga trebamo jesti u velikim količinama svakodnevno.
Sirutka i kiselo mlijeko od sirovog mlijeka od krava/koza itd koje jedu travu i sijeno, a ne žitarice - super.
kupovni kruh - na opće iznenađenje je najmanje zlo bijeli kruh (još uvijek veliko zlo) zato što osim štetnog glutena, previše praznih ugljikohidrata i još nekih drugih antinutrijenata, crni kruh još sadrži i ovojnicu zrna koja obiluje fitatima koji vežu na sebe kalcij, željezo, magnezij i druge minerale i tako napuštaju vaše tijelo. da ste pitali za domaći kruh tu bi priča išla malo drugačije
pozdrav i nadam se da nisam puno fulao
Jedva čekam kuharicu!!! Fotke su predivne!
OdgovoriIzbriši